Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

301 -paginaomleidingen gebruiken

Als je pagina's van je website hebt hernoemd of verplaatst, kun je met een 301 -omleiding automatisch bezoekers en spiders van zoekmachines omleiden naar je nieuwe pagina's, terwijl je je positie in zoekmachines behoudt.

Je kunt bijvoorbeeld verkeer omleiden van oldpage.php (.asp of .jsp) naar ‘ http://www.newdomain.com/newpage.html ’ en daarbij de positie van je zoekmachine en de vorige links behouden.

Gebruik de onderstaande code om verkeer naar je pagina's om te leiden met een 301 -omleiding.

Opmerking: vervang in de onderstaande codevoorbeelden "oude paginanaam" door de naam van je oude webpagina waarvandaan je verkeer wilt omleiden en vervang "nieuwe pagina.html" door de naam van de nieuwe webpagina waarnaar je verkeer wilt omleiden.

PHP

Sla dit op als oude paginanaam.php

? php > header ("HTTP/1.1 301 permanent verplaatst"); header ("Locatie: http://www.newdomain.com/newpage.html "); afsluiten (); ? >

ASP

Sla dit op als oude paginanaam.asp

%@ Language = VBScript % > % Response.Status = "301 Permanent verplaatst" Response.AddHeader "Locatie", " http://www.new-url.com " % >

ASP.NET

Sla dit op als oude paginanaam.aspx

scripttaal = "c#" runat = "server"> private void Page_Load (objectafzender, System.EventArgs e) {Response.Status = "301 Permanent verplaatst"; Response.AddHeader ("Locatie", " http://www.new-url.com "); \} /script >

.htaccess

Als je een Linux-server gebruikt waarop de Apache Mod-Rewrite-module is ingeschakeld, kun je een .htaccess-bestand maken om ervoor te zorgen dat alle verzoeken aan coolexample.com worden omgeleid naar www.coolexample.com, waarbij "coolexample.com" je domein is. Sla het .htaccess -bestand op in de hoofdmap van je oude website. Dit is dezelfde map als je indexbestand. Je kunt een .htaccess -bestand maken met de volgende code:

RewriteEngine bij rewritecond %{http_host} ^coolexample.com [nc] rewriterule ^(.*) $ http://www.coolexample.com/$1 [r = 301, nc]

IIS op VPS of dedicated server

Als je een Windows -server gebruikt, kun je met IIS omleiden naar een 301 -pagina.

1. Selecteer in Internet Services Manager het bestand of de map die u wilt omleiden.
  2. Selecteer in het rechtsklikmenu een omleiding naar een URL .
  3. Geef de bestandsnaam op van de pagina waarnaar u wilt omleiden.
  4. Selecteer De exacte URL die hierboven is ingevoerd .
  5. Selecteer Een permanente omleiding voor deze bron .
  6. Klik op Toepassen .