Achtergronden en kleuren wijzigen

Het wijzigen van de achtergrond en kleuren van de website is net als het opknappen van je huis: de website wordt er vaak mooier door. Met Website Builder kun je de achtergrond en kleuren van je website aanpassen.

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op de achtergrond van je website en selecteer Achtergrond.

Bij sommige sjablonen moet je in de buurt van de rand van een pagina klikken om het pop-upvenster voor Achtergrond/Pagina-instellingen te activeren.

3. Wijzig desgewenst de volgende opties in het venster Instellingen voor achtergrond van site:
    • Kleur — Klik op de kleurkiezer en selecteer de kleur die je wilt gebruiken. Als je wilt dat je achtergrond wisselt tussen meerdere kleuren, selecteer dan Kleurovergang.
    • Afbeelding — Als je de achtergrondafbeelding van je website wilt wijzigen, klik je op Wijzigen, en vervolgens upload je een afbeelding vanaf je computer of selecteer een standaardafbeelding. Je kunt ook een afbeelding importeren vanuit je Facebook®- of Instagram®-account. Zie het volgende artikel voor meer informatie over afbeeldingen: Afbeeldingen toevoegen en bewerken.
    • Uitlijning — Klik op de pijltjes om de positie van achtergrondafbeelding te bepalen.
    • Herhalen — Als je de achtergrondafbeelding verticaal, horizontaal, of allebei wilt herhalen, selecteer dan in het vervolgkeuzemenu welke herhaling je voor de achtergrondafbeelding wilt.
    • Schuiven — Als je wilt dat de achtergrondafbeelding met je pagina meeschuift, selecteer je Achtergrond met pagina meeschuiven.
  4. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, klik je op Opslaan.
  5. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Pagina-instellingen wijzigen met Website Builder

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op de achtergrond van je website en selecteer Pagina-instellingen. Of klik op het pictogram met de drie balken rechtsboven in je scherm en selecteer Pagina-instellingen.

Bij sommige sjablonen moet je in de buurt van de rand van een pagina klikken om het pop-upvenster voor Achtergrond/Pagina-instellingen te activeren.

3. In het venster Eigenschappen: pagina-achtergrond kun je de volgende opties wijzigen:
    • Breedte — Gebruik de schuifbalk om de breedte van je pagina te vergroten of verkleinen, of geef een afmeting op.
    • Hoogte — Gebruik de schuifbalk om de hoogte van je pagina te vergroten of verkleinen, of geef een afmeting op. Je kunt geen pagina's maken die korter zijn dan de inhoud ervan; je moet dan eerst een deel van de inhoud naar een andere pagina verplaatsen.
    • Bovenste positie — Gebruik de schuifbalk om de positie van je webpagina boven in het scherm te vergroten of verkleinen, of geef een afmeting op.
    • Kleur — Klik op de kleurkiezer en selecteer de kleur die je wilt gebruiken.
  4. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, klik je op Opslaan.
  5. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.