Een CNAME-record toevoegen

CNAME-records maken gebruik van een domeinvoorvoegsel, zoals blog of shop om je domein aan een andere domeinnaam te koppelen. Als je een domeinvoorvoegsel moet toevoegen dat wordt gekoppeld aan een IP-adres, kun je een subdomein toevoegen.

Een voorbeeld: de meest gebruikte CNAME is www, waarbij het @-teken wordt ingevoerd voor het veld Waarde. Hierbij wordt www.mycoolnewbusiness.com geladen naar dezelfde webpagina als het rootdomein, mycoolnewbusiness.com.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer Nieuwe record toevoegen en selecteer daarna CNAME in het menu Type.
  5. Voer de gegevens voor je nieuwe CNAME-record in.
    • Naam: de hostnaam of het voorvoegsel van de record, zonder de domeinnaam, zoals blog of shop. De Naam moet aan deze richtlijnen voldoen:
      • Een punt (.) is toegestaan, maar niet als het eerste of laatste teken
      • Opeenvolgende punten (…) zijn niet toegestaan
      • Mag maximaal 63 tekens bevatten
      • Mag niet het @-teken zijn.
      • Mag niet al worden gebruikt in een bestaande A-record, TXT-record of MX-record.
    • Waarde: de URL die je instelt als de bestemming voor de host. Typ @ om rechtstreeks naar je rootdomeinnaam te verwijzen.
    • TTL (Time to Live): De hoeveelheid tijd waarin de server informatie in de cache moet opslaan voordat deze wordt vernieuwd. De standaard instelling is 1 uur.
  6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om tegelijkertijd meerdere DNS-records toe te voegen. Als je je bedenkt, kies dan schermafbeelding van het pictogram voor het verwijderen van een dns-record Verwijderen om alle records die nog niet zijn opgeslagen te verwijderen.
  7. Selecteer Opslaan om je nieuwe record toe te voegen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -wijzigingen worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stappen

• Bewerk of verwijder een bestaande CNAME-record in je zonebestand.
  • Houd je domeinportfolio geordend met behulp van mappen.
  • Beheer instellingen voor je domeinen snel met behulp van domeinprofielen.