Een TXT-record toevoegen

Een TXT-record (een afkorting van text record) is een informatieve DNS-record die wordt gebruikt om een string aan tekst te koppelen aan een host of aan een andere naam. Ze worden gebruikelijk toegevoegd aan het zonebestand van een domein om het domeineigendom te verifiëren, SSL-verificatie uit te voeren en beleid voor e-mailafzenders op te stellen, zoals SPF-records en DMARC-beleid.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer Nieuwe record toevoegen en selecteer daarna TXT in het menu Type.
  5. Voer de gegevens voor je nieuwe TXT-record in.
    • Naam: De hostnaam of het voorvoegsel van het record, zonder de domeinnaam. Voer @ in om de record aan je basisdomein toe te voegen. Of geef een voorvoegsel op, zoals mail.
    • Waarde: de tekststring van de record. Deze reeks wordt meestal verstrekt door je SSL-, hosting- of e-mailprovider. De Waarde moet aan deze richtlijnen voldoen:
      • Er zijn maximaal 1024 tekens toegestaan
      • Alleen ASCII-tekens zijn toegestaan
    • TTL (Time to Live): De hoeveelheid tijd waarin de server informatie in de cache moet opslaan voordat deze wordt vernieuwd. De standaard instelling is 1 uur.
  6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om tegelijkertijd meerdere DNS-records toe te voegen. Als je je bedenkt, kies dan schermafbeelding van het pictogram voor het verwijderen van een dns-record Verwijderen om alle records die nog niet zijn opgeslagen te verwijderen.
  7. Selecteer Opslaan om je nieuwe record toe te voegen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.