Voeg een WooCommerce -verzendzone toe

Verzendzones dienen als een kernonderdeel van WooCommerce -verzending doordat je je verzendopties per regio kunt toevoegen en configureren. Als je het toevoegen van een verzendzone hebt overgeslagen tijdens de eerste installatie van WooCommerce, of als je gewoon van plan bent om naar een nieuw gebied te verzenden, kun je een nieuwe verzendzone toevoegen binnen het WordPress -dashboard.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer in het menu aan de linkerkant WooCommerce en selecteer vervolgens Instellingen .
  3. Selecteer in het bovenste menu het tabblad Verzending .
  4. Selecteer in de sectie Verzendzones de knop Verzendzone toevoegen .
  5. Voer naast Zone naam een naam in voor de nieuwe verzendzone.
  6. Selecteer naast Zoneregio's de landen en regio's voor je nieuwe verzendzone.

Opmerking: je kunt beginnen met het typen van de naam van het land of de regio in het vak om de lijst snel te doorlopen.

7. Selecteer onderaan de pagina de knop Verzendmethode toevoegen .
  8. Selecteer een verzendtarief in het menu en selecteer vervolgens Verzendmethode toevoegen .
  9. Selecteer Wijzigingen opslaan .

Meer informatie

• Als je meer informatie wilt over verzendzones, tarieven, klassen en opties, bekijk dan de documentatie van WooCommerce.