Een SPF-record toevoegen

Een SPF-record (Sender Policy Framework) is een soort TXT-record in je DNS-zonebestand. SPF-records stellen vast welke mailservers toestemming krijgen om e-mails te versturen namens jouw domein. Het toevoegen van een SPF-record kan helpen bij het opsporen van spammers en voorkomen dat er e-mailberichten worden verstuurd met vervalste Van-adressen op jouw domein.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer Toevoegen onder de recordstabel.
  5. Selecteer TXT onder Type.
  6. Voer de gegevens voor je SPF-record in:
    • Host: Het domein of subdomein voor het SPF-record. In het veld Host voer je @ in om de record in je hoofddomein te plaatsen.
    • TXT-waarde: De SPF-regel die toegepast moet worden. Je kunt bijvoorbeeld v=spf1 mx -all invoeren om aan te geven dat e-mails alleen vanaf jouw mailserver verzonden mogen worden en niet van andere servers. Bekijk meer informatie over de syntaxis van de SPF-record.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Opslaan om je nieuwe SPF-record op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Meer informatie

• SPF-records mogen niet uit meer dan 512 tekens bestaan en alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
  • Moet je wijzigingen aanbrengen in je TXT-records? Je kunt op elk moment de benodigde wijzigingen aanbrengen.
  • Maak een sjabloon om DNS-records snel toe te kunnen wijzen aan je domeinen.