Voeg een SRV -record toe

SRV (Service) -records in je DNS -zonebestand specificeren de verbindingsgegevens voor services zoals FTP, telefonie of instant messaging. Services zoals deze moeten worden benaderd via specifieke poorten, en met SRV -records kun je deze poorten specificeren via DNS.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer Nieuwe record toevoegen en selecteer vervolgens SRV in het menu Type .
  5. Voer de gegevens in voor uw nieuwe SRV -record.
    • Service : Dit is een symbolische naam voor de service, zoals _ slokje , en moet beginnen met een onderstrepingsteken (_).
    • Protocol : Het transportprotocol van de service dat moet beginnen met een onderstrepingsteken (_). Dit wordt meestal ingevoerd als _ tcp of _ udp .
    • Naam : De hostnaam of het voorvoegsel van het record, zonder de domeinnaam. Voer & commat; om het record op uw hoofddomein te plaatsen of voer een voorvoegsel in, zoals e -mail of telefoon .
    • Waarde : De hostnaam van de machine die de service levert, zoals mail.coolexample.com .
    • Prioriteit : De prioriteit bepaalt met welke record het eerst contact moet worden opgenomen als er meerdere SRV -records met dezelfde naam op het domein bestaan. Een lager nummer betekent meer voorkeur en het record met de laagste prioriteit wordt als eerste gebruikt.
    • Gewicht : Het relatieve gewicht voor SRV -records met dezelfde prioriteit. Een hogere waarde betekent een grotere kans om geplukt te worden.
    • Poort : De poort waar de service kan worden gevonden, zoals 80 of 21 .
    • TTL (Time to Live) : De hoeveelheid tijd die de server in cache moet plaatsen voordat deze wordt vernieuwd. De standaardinstelling is 1 uur.
  6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om meerdere DNS -records tegelijk toe te voegen. Selecteer als je van gedachten verandertscreenshot van het pictogram voor het verwijderen van een dns -record Verwijderen om records te verwijderen die nog niet zijn opgeslagen.
  7. Selecteer Opslaan om je nieuwe record toe te voegen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.