Mijn Workspace Email toevoegen aan Outlook voor Android

Stap 4 van de serie Mijn Workspace Email-account instellen.

Voeg je e-mailaccount van Workspace Email toe aan Outlook voor Android. Dan kun je zakelijke e-mails versturen en ontvangen vanaf je telefoon.

1. Open de app Outlook.
    • Nieuwe gebruikers: Tik op Aan de slag
    • Bestaande gebruikers: Open Instellingen > Tik op Account toevoegen > Tik op E-mailaccount toevoegen.
  2. Voer je e-mailadres in en tik op Doorgaan.
    Voer je e-mail in en tik op Doorgaan
  3. Selecteer IMAP of POP3. In dit artikel lees je over de IMAP-instelling. Zie de instructies van Microsoft om een POP-e-mailadres toe te voegen aan Outlook voor iOS of Android.
    Selecteer IMAP
  4. Voer het wachtwoord van je Workspace Email-e-mail en je Weergavenaam in. Je kunt een beschrijving toevoegen aan je account, zoals de naam van je bedrijf.
  5. Tik op het selectievinkje en Outlook achterhaalt automatisch de gegevens van je e-mailaccount.
    Voer je aanmeldingsgegevens in en tik op het selectievinkje
  6. Als dit je eerste e-mailaccount is op Outlook voor Android, dan wordt je gevraagd of je een ander account wilt toevoegen. Tik op Overslaan om het postvak van je Outlook-e-mail te bekijken. Als dit niet je eerste account is, wordt het postvak van je e-mail weergegeven.
    Voeg een ander account toe of sla over en ga naar het postvak

Je e-mail is ingesteld op je Android-apparaat. Je kunt aan de slag! Als je je e-mail wilt toevoegen aan een ander apparaat, klik je op Vorige. Als alles is ingesteld, ga je naar de volgende stap!

Probleemoplossing

Ga naar Geavanceerde instellingen en controleer je poort- en serverinstellingen.

• (A) IMAP binnenkomende server: imap.secureserver.net:993
  • (B) IMAP-wachtwoord: Wachtwoord van Workspace-account
  • (C) SMTP uitgaande server: smtpout.secureserver.net:465 (probeer 587 als 465 niet werkt)
  • (D) SMTP-wachtwoord: Wachtwoord van Workspace-account
  • (E) Tik op het selectievinkje om je account toe te voegen
    Voeg de poort- en serverinstellingen toe