Meer informatie over Automatische beantwoorders

Dit artikel behandelt een oud product dat niet langer beschikbaar is voor nieuwe klanten.

Wat is een Automatische beantwoorder?

Deze campagnes zijn ideaal om automatisch een reeks intervalgebaseerde e-mails naar personen te sturen, als ze zijn toegevoegd aan een specifieke lijst onder je abonnees. Ze zijn bij uitstek geschikt om welkomst-e-mails, follow-ups of een reeks e-mails over een bepaald onderwerp te versturen.

Een Automatische beantwoorder bestaat uit e-mails die je opstelt, in een bepaalde volgorde plaatst en vervolgens aangeeft in welke intervallen deze verstuurd worden. Je kunt de functie Automatische beantwoorder activeren via het menu Add-ons in het bovenste deel van het alle schermen. Selecteer Meer toevoegen voor de optie Automatische beantwoorder.

Waarom zou ik Automatische beantwoorders gebruiken?

Een Automatische beantwoorder verschilt van een normale e-mail, omdat het een geautomatiseerde reeks e-mails is. Je stelt het een keer in en iedereen die aan de betreffende lijst is toegevoegd ontvangt automatisch je campagne.

Een regelmatig geplande e-mail is een enkele e-mail die op een specifieke datum naar je lijst wordt gestuurd. De Automatische beantwoorder stuurt echter een reeks e-mails, in een volgorde en frequentie die je zelf kunt instellen, die begint op het moment dat iemand zich registreert. Je stelt zelf in hoe het werkt en hoeft er vervolgens niet meer naar om te kijken!

Omdat het geautomatiseerd en vooraf ingesteld is, is de Automatische beantwoorder ideaal voor:

• geautomatiseerde welkomst-e-mail, als iemand zich bij je registreert
  • het afleveren van een cadeau om te downloaden als bedankje voor de registratie
  • een keuzepakket, of een reeks e-mails met aanwijzingen
  • een reeks quotes of dagelijkse overpeinzingen
  • nudges, herinneringen of check-ins voor je abonnees
  1. Meld je aan bij je GoDaddy Email Marketing-account (als je dat nog niet gedaan hebt). (Hulp nodig bij het aanmelden?)
  2. Activeer de functie onder Add-ons in het bovenste gedeelte van het scherm. Selecteer Meer toevoegen en scrol vervolgens naar de optie Automatische beantwoorder. Schakel deze in en klik vervolgens op Instellen. Nadat je de add-on hebt geactiveerd, staat deze als de optie Automatische beantwoorders in het menu Add-ons.
  3. Klik op Nieuwe automatische beantwoorder en breng je instellingen aan in het scherm Een nieuwe automatische beantwoorder maken. Bijvoorbeeld:
    • De naam van de gehele automatische beantwoorder
    • De lijst die gekoppeld is aan de automatische beantwoorder (KAN NIET worden bewerkt).
    • De standaard interval tussen e-mails (KAN worden bewerkt)
    • Aangeven of de eerste e-mail direct moet worden verstuurd of niet
    • Aangeven of de automatische beantwoorder in het weekend moet worden verstuurd of niet
  4. Klik op Mijn automatische beantwoorder maken! om deze instellingen op te slaan. Klik vervolgens op De eerste campagne toevoegen en selecteer Nieuwe opstellen om de afzonderlijke e -mails te maken. Dit is precies hetzelfde als het samenstellen van een normale campagne.
  5. Geef de mailinggegevens op voor elk van de e -mails die je maakt. Dit omvat alle normale verzendgegevens voor e -mail, het interval dat moet worden gebruikt om de e -mail te verzenden en of de eerste e -mail al dan niet onmiddellijk moet worden verzonden nadat iemand zich heeft ingeschreven.
  6. Nadat je eerste e-mail gereed is, klik je op Nog een campagne toevoegen, en herhaal je dit totdat je alle e-mails voor de Automatische beantwoorder hebt aangemaakt. Je kunt te allen tijde teruggaan en de intervallen wijzigen.
  7. Controleer of alles in orde is en klik op Starten of Uitvoeren. Iemand die al op je bijbehorende lijst staat wordt behandeld alsof hij zich net heeft geregistreerd en zal de campagne ontvangen. Voor iemand die later wordt toegevoegd wordt de campagne op dat moment gestart.

Hoe werken de intervallen?

Automatische beantwoorder-intervallen is de tijd die GoDaddy Email Marketing wacht voordat de volgende e-mail in de campagne wordt verstuurd. Je kunt de standaard-interval tussen e-mails instellen als je je Automatische beantwoorder aanmaakt. En je kunt deze later ook afzonderlijk aanpassen.

Voor de eerste campagne in je Automatische beantwoorder kun je ervoor kiezen of deze direct een e-mail verstuurt nadat iemand zich registreert voor je lijst of niet. Voor alle andere e-mails wordt de interval uitgedrukt in de tijdsduur NA ontvangst van de VORIGE e-mail.

Intervallen wijzigen

1. Ga onder Add-ons naar Automatische beantwoorders.
  2. Klik op Bewerken op de afzonderlijke Automatische beantwoorder.
  3. Klik op Instellingen onder de campagne als u een wijziging wilt aanbrengen.
  4. Klik op de interval met de knoppen in het bovenste deel. Alleen voor de eerste e-mail in de Automatische beantwoorder is er de optie om deze direct te versturen of niet.

Een Automatische beantwoorder starten en stoppen

Als je je Automatische beantwoorder hebt ingesteld, wordt deze gepauzeerd. Je moet deze handmatig starten als je er klaar voor bent. Je kunt deze starten vanaf twee verschillende locaties:

Ga naar het deel van je Automatische beantwoorder.

• Klik op Uitvoeren onder een van je Automatische beantwoorder-miniaturen, OF:
  • Als je al in een specifieke Automatische beantwoorder bent, klik je rechts bovenin op Starten.

Als je campagne al loopt, kun je deze ook op elk moment pauzeren. Dit gaat net zoals de twee manieren bij het starten!

Ga naar het deel van je Automatische beantwoorders.

• Klik op Pauzeren onder een van je campagne-miniaturen, OF:
  • Als je al in een Automatische beantwoorder bent, klik je op Pauzeren rechts bovenin.

Van een reguliere campagne een Automatische beantwoorder-e-mail maken

Je kunt elke reguliere campagne die je maakt klonen naar een Automatische beantwoorder. De Automatische beantwoorder moet al aangemaakt zijn, zodat de campagne eenvoudig hier naartoe kan worden gekloond.

1. Klik op de knop sheep clone onder de campagne-miniatuur van de e-mail waar je een Automatische beantwoorder-e-mail van wilt maken.
  2. Selecteer de optie Automatische beantwoorder en selecteer de betreffende automatische beantwoorder waar de kloon naartoe moet.
  3. Klik op Klonen en je bent klaar!

Mijn registratieformulier koppelen aan een Automatische beantwoorder

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende gebruik van de functie Automatische beantwoorder, of eigenlijk elke andere functie voor automatische beantwoorder, in het algemeen. Als er iets spannends gebeurt (iemand abonneert zich op je lijst), wil je reageren (stuur een welkomstmail)! Wie niet? Om er zeker van te zijn dat je Welkomst -e -mailcampagne automatisch naar je nieuwe abonnees wordt verzonden, hoef je alleen maar je registratieformulier te koppelen aan dezelfde lijst die is gekoppeld aan je Automatische beantwoorder.

Je registratieformulier koppelen aan een Automatische beantwoorder

Je kunt alleen een enkele lijst met je campagnes verbinden, maar je kunt verschillende lijsten (of geen!) koppelen aan je registratieformulieren:

1. Klik op Registratieformulieren in het bovenste deel van je scherm.
  2. Klik op Bewerken onder je betreffende registratieformulier, om aan te passen welke lijsten gekoppeld zijn.
  3. Controleer of je Automatische beantwoorder-lijst gekoppeld is aan je registratieformulier en of je campagne loopt.

Voor meer gedetailleerde instructies, bekijk de Stapsgewijze handleiding voor het koppelen van registratieformulieren en automatische beantwoorders.