Android: problemen met e-mail oplossen

Gebruik de volgende informatie voor het oplossen van algemene problemen bij het instellen van e-mail op een Android-apparaat. U kunt in de tussentijd altijd gebruikmaken van onze MobileMail-service (http://mobilemail.secureserver.net) om contact te houden met klanten, vrienden en familieleden.

Stap 1: controleer of u verbinding met MobileMail kunt maken

Maak op uw mobiele apparaat verbinding met MobileMail om te controleren of u een account hebt en of uw gebruikersnaam en wachtwoord werken. Ga naar http://mobilemail.secureserver.net, en meldt u aan.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan nog een keer of je e-mailaccount is ingesteld en je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt. Mogelijk dien je contact op te nemen met de systeembeheerder die je account heeft ingesteld. Zie E-mailadressen maken in het Workspace Control Center.

Step 2: controleer zorgvuldig uw instellingen

Het typen op een Android-apparaat is niet altijd even eenvoudig, waarbij er als snel een of twee tekens foutief worden ingedrukt. Controleer zorgvuldig of u de juiste inkomende en uitgaande servers (hostnamen) en het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt om verbinding te maken met uw e-mailaccount.

Je servernamen wijken mogelijk ook af van onze standaardconfiguratie, afhankelijk van het type e-mailabonnement en waar je dit hebt aangeschaft. Zie het volgende artikel voor meer informatie:

.

Stap 3: Je wachtwoord opnieuw instellen

Als het wachtwoord is gecontroleerd door een succesvolle aanmelding, maar het niet lukt om je e-mail in te stellen onder Android, moet je je wachtwoord voor E-mail werkruimte opnieuw instellen. (Je kunt opnieuw hetzelfde wachtwoord gebruiken.)

Probeer opnieuw of je je e-mailaccount kunt instellen nadat je het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Stap 4: Probeer andere SMTP-poorten

Gewoonlijk werk poort 80 uitstekend op Android-apparaten, maar soms blokkeren internetproviders of netwerkproviders om beveiligingsredenen specifieke poorten. Als poort 80 niet werkt, kunt u enkele alternatieve poorten proberen.

De stappen voor het wijzigen van SMTP-poorten op je Android-apparaat kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van je merk/model en je netwerkprovider. Alle informatie die je nodig hebt, is echter opgenomen in deze stappen.

De SMTP-poortinstellingen op uw Android-apparaat wijzigen

1. Open de e-mailtoepassing.
  2. Druk op Menu en tik op Accounts.
  3. Tik en houd uw vinger op de account die u wilt corrigeren.
  4. Een pop-upmenu wordt weergegeven. Tik op Accountinstellingen.
  5. Tik op Uitgaande instellingen.
  6. Probeer poort 3535 te gebruiken. Tik op Volgende om het resultaat te zien.
  7. Herhaal, als dit niet werkt, de stappen 1-5, selecteer SSL als het beveiligingstype en probeer of 465 werkt.
  8. Tik op Volgende om het resultaat te zien.

Stap 5: Een e-mailclienttoepassing downloaden

Op bepaalde apparaten kun je verschillende e-mailclients downloaden (zoals myMail of K9 Mail) vanuit de app store voor je apparaat. De app store bevat tal van verschillende e-mailclients die gratis kunnen worden gedownload. Deze kun je gebruiken voor het oplossen van problemen bij het instellen van e-mail op je apparaat. Je kunt zo bijvoorbeeld nagaan of de huidige configuratie alleen niet werkt in de app die je probeert in te stellen. Het kan helpen om een andere e-mailclient toepassing te downloaden, om na te gaan of je e-mailconfiguratie in deze toepassing werkt.

Stap 6: Contact opnemen met de klantenondersteuning

Neem contact op met de klantenondersteuning als u deze stappen hebt doorlopen en het nog steeds niet lukt om uw e-mailaccount te gebruiken op uw apparaat. Wij hebben toegang tot enkele aanvullende hulpmiddelen en het kan zijn dat er sprake is van een probleem met uw e-mailaccount dat wij kunnen oplossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.