Android: Workspace E-mail instellen

Dit artikel gaat alleen over Workspace E-mail. Ga voor instructies over Office 365 E-mail naar De app Outlook onder Android: E-mail instellen

We weten dat je niet kunt wachten om je e-mail op je Android® in te stellen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de e-mail op je apparaat ingesteld is.

Gebruik deze stappen om de systeemeigen email met je Workspace e-mailaccount in te stellen. Je kunt ook de Outlook app gebruiken om je e-mail op te halen. Zo stel je de Outlook app op je Android in.

Als je de onderstaande stappen volgt, maar geen e-mail kunt ontvangen of versturen, raadpleeg dan Android: problemen met e-mail oplossen voor meer informatie. Aanvullende wijzigingen kunnen nodig zijn afhankelijk van waar je woont en welke ISP je gebruikt.

VOORDAT JE BEGINT: om Android in te stellen voor je e-mail, moet je de POP- of IMAP-instellingen en -poorten voor de e-mailserver weten. Ga hiervoor naar het Centrum voor e-mailinstellingen en noteer de informatie die onder Instellingen voor de e-mailserver wordt weergegeven.

OPMERKING: de stappen die je moet uitvoeren om e-mail in te stellen op het Android-apparaat, kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van het model en de netwerkprovider. Alle informatie die je nodig hebt om je account in te stellen (gebruikersnaam, wachtwoord, serverinstellingen), is echter in deze stappen opgenomen.

E-mail instellen op je Android-apparaat

1. Open de e-mailtoepassing van je apparaat.
  2. Als je al een e-mailaccount hebt ingesteld, druk je op Menu en tik je op Accounts. Druk nog een keer op Menu en tik op Account toevoegen.
  3. Typ je E-mailadres en Wachtwoord en klik op Volgende.
  4. Als je IMAP hebt, tik je op IMAP. Als je het niet zeker weet, tik je op POP3.
  5. Gebruik deze instellingen voor de server voor inkomende mail, afhankelijk van het type e-mail dat je gebruikt:
    POP3
    Gebruikersnaam Voer je volledige e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.
    POP3-server pop.secureserver.net
    Poort 110
    IMAP
    Gebruikersnaam Voer je volledige e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.
    IMAP-server imap.secureserver.net
    Poort 143
  6. Gebruik deze instellingen voor de server voor uitgaande e-mail:

Je moet voor probleemoplossing SMTP-relays hebben ingeschakeld op je account. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De SMTP-relays van je e-mailaccount beheren.

SMTP (server voor uitgaande e-mail)
    SMTP-server smtpout.secureserver.net
    Poort 80
    Beveiligingstype Geen
  7. Selecteer Aanmelding vereisen en controleer of je Gebruikersnaam (je volledige e-mailadres) en Wachtwoord juist zijn. Tik op Volgende.
  8. Tik nog een keer op Volgende. Geef het account een naam en voer de naam in die je wilt weergeven in uitgaande berichten.
  9. Tik op Gereed.

Dat was het. Als alles naar behoren werkt, krijg je een aantal e-mailberichten te zien. Als je wilt controleren of je berichten kunt verzenden, stel je een e-mail op en stuur je deze naar jezelf.

Voor sommige Android-apparaten en e-mailclients hoef je je niet aan te melden. Als de bovenstaande instellingen daarom niet goed werken ga dan terug naar stap 7, schakel Aanmelden vereist uit en ga dan door met instellen.

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan Android: problemen met e-mail oplossen. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.