Apple Mail: Workspace E-mail instellen

Met Apple® Mail kun je je Workspace Email-account op je bureaublad controleren.

Dit artikel bevat informatie van Mac OS X 10.9.5, maar voorgaande versies gebruiken dezelfde instellingen.

Nadat meerdere e-mailaccounts aan Apple Mail toegevoegd zijn kun je hiertussen wisselen door de sidebar aan de linkerkant te gebruiken.

VOORDAT JE BEGINT: Voor het configureren van je Apple Mail met je e-mail, moet je de instellingen en poorten kennen van je POP- of IMAP-mailserver. Je vindt deze in het Centrum voor het instellen van e-mail. Noteer de informatie die wordt weergegeven onder Instellingen voor e-mailserver.

Als je niet in kunt loggen in het Centrum voor instellen van e-mail is het mogelijk dat je een Office 365 e-mailadres hebt. Raadpleeg indien dit het geval is Apple Mail (Mac): E-mail instellen.

Apple Mail gebruiken met je e-mail

1. Start Mail.
  2. Selecteer in het menu E-mail de optie Accounts toevoegen.
  3. Selecteer Andere e-mailaccount toevoegen en klik vervolgens op Doorgaan.
  4. Vul de volgende velden in en klik dan op Creëren:
    Veld Wat te doen...
    Volledige naam Geef de naam op die je als verzender van e-mails wilt weergeven.
    E-mailadres Geef het e-mailadres op dat je wilt gebruiken.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op (meer info).

5. Vul de volgende velden in en klik vervolgens op Volgende:
    Veld Wat te doen...
    Rekeningtype Selecteer IMPA of POP, afhankelijk van het soort server dat in het Centrum voor het instellen van e-mail weergegeven wordt.
    Mailserver Geef de server voor inkomende e-mail op die wordt weergegeven in het Centrum voor e-mailinstellingen.
    Gebruikersnaam Voer je e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.

6. Vul de volgende velden in en klik dan op Creëren:
    Veld Wat te doen...
    SMTP-server Geef de server voor uitgaande e-mail op die wordt weergegeven in het Centrum voor e-mailinstellingen.
    Gebruikersnaam Voer je e-mailadres in.
    Wachtwoord Geef het wachtwoord van je e-mailaccount op.

Je kunt nu je e-mail controleren. Als je geen berichten ziet, klik je op E-mail ophalen. Je kunt controleren of je berichten kunt verzenden door een e-mail op te stellen en naar jezelf te verzenden.

Als je geen e-mailberichten ontvangt of kan versturen raadpleeg dan Problemen met het instellen van Apple Mail oplossen. Maak je zich geen zorgen. Er kunnen een aantal dingen gebeuren tijdens de instelling. We zullen je helpen dit te onderzoeken en op te lossen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.