Apps toevoegen

OPMERKING: Dit artikel is voor Webbouwer versie 7. Je versie wordt boven aan het scherm weergegeven wanneer je je aanmeldt bij je Webbouwer-account. Gebruik je versie 7 niet? Zoeken naar artikelen voor Webbouwer versie 6.

Maak er een fraaie website van. Bij het Website Builder v7 Business en Business Plus-abonnement kun je diverse apps aan je website toevoegen, zoals het Facebook®-vak 'Vind ik leuk', Twitter®, een YouTube®-video, Google® Maps en PayPal®. Ook kun je koppelingen naar sociale media toevoegen, zoals Pinterest® en Google +®. Zie Zie Een Blog of RSS-feed toevoegen voor een andere manier om bezoekers naar je website te krijgen.

Het Facebook-vak 'Vind ik leuk' toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Sleep Facebook-pictogram naar het ontwerpgedeelte.
  4. Klik op het Facebook-vak 'Vind ik leuk' om dit te selecteren en klik vervolgens op Instellingen.
  5. Geef naast Webadres het webadres op van de Facebook-pagina die je op je website wilt weergeven.

Zorg ervoor dat je Facebook-instellingen geen beperkingen opwerpen voor bepaalde factoren zoals leeftijd en locatie. Als op je Facebook-account bepaalde demografische beperkingen zijn ingesteld, wordt je feed mogelijk niet weergegeven bij gebruikers die niet zijn aangemeld of die niet voldoen aan de demografische vereisten die je hebt ingesteld.

6. Selecteer naast Weergeven wat je in het Facebook-vak 'Vind ik leuk' weergegeven wilt hebben, zoals Stream, Gezichten en Koptekst.
  7. Optioneel: Ga naar het tabblad Geavanceerd om effecten voor het Facebook-vak 'Vind ik leuk' toe te voegen of te wijzigen, waaronder de achtergrondkleur, de rand, schaduw, afgeronde hoeken, transparantie en marges. Je kunt dit tabblad ook gebruiken als je de grootte van het vak wilt wijzigen.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Twitter toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Sleep Twitter-pictogram naar het ontwerpgedeelte.
  4. Klik op de Twitter-feed om dit te selecteren en klik vervolgens op Instellingen.
  5. Doe het volgende als je een koppeling wilt maken met Twitter:
    • Klik op Koppeling maken met Twitter, geef je Twitter-gebruikersnaam en wachtwoord op, en klik op App autoriseren.

Als je de koppeling met Twitter wilt verbreken, ga je naar je Twitter-accountinstellingen. Klik daarna op Apps en klik vervolgens op Toegang intrekken naast Webbouwer.

6. Selecteer hoeveel tweets je op je website weergegeven wilt hebben.
  7. Als je tweets van een bepaalde gebruiker wilt weergeven, selecteer dan #search en geef de naam van de gebruiker op van wie je tweets weergegeven wilt hebben.
  8. Optioneel: Ga naar het tabblad Geavanceerd om effecten voor je Twitter-feed toe te voegen of te wijzigen, waaronder de achtergrondkleur, de rand, schaduw, afgeronde hoeken, transparantie en marges. Je kunt dit tabblad ook gebruiken als je de grootte van het vak wilt wijzigen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Als je een Zakelijk Plus-abonnement voor Webbouwer hebt, kun je je Twitter-pagina ook synchroniseren met je Webbouwer 7-thema. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Webbouwer v7 koppelen aan je Facebook- en Twitter-paginathema's.

YouTube toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Sleep YouTube-pictogram naar het ontwerpgedeelte.
  4. selecteer de app en klik op Instellingen.
  5. Geef naast Webadres het webadres op van de YouTube-video die je op je website wilt weergeven.
  6. Selecteer naast Stijl een optie om een Licht thema of een Donker thema voor de YouTube-video weer te geven.
  7. Selecteer naast Opties of je wilt dat de video automatisch wordt gestart.
  8. Optioneel: Ga naar het tabblad Geavanceerd om effecten voor je YouTube-videovenster toe te voegen of te wijzigen, waaronder de achtergrondkleur, de rand, schaduw, afgeronde hoeken, transparantie en marges. Je kunt dit tabblad ook gebruiken als je de grootte van het vak wilt wijzigen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Google Maps toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Gebruik slepen en neerzetten om Pictogram voor Google Maps op het ontwerpvlak te plaatsen, selecteer de app en klik vervolgens op Instellingen.
  4. Geef naast Webadres het webadres op van de YouTube-video die je op je website wilt weergeven.
  5. Gebruik de zoombalk om het zoomniveau van de kaart te selecteren.
  6. Selecteer naast Opties of je een koppeling wil weergeven naar een grotere kaart op je website.
  7. Optioneel: Ga naar het tabblad Geavanceerd om effecten voor je Google-kaart toe te voegen of te wijzigen, waaronder de achtergrondkleur, de rand, schaduw, afgeronde hoeken, transparantie en marges. Je kunt dit tabblad ook gebruiken als je de grootte van het vak wilt wijzigen.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Koppelingen om te delen met sociale media toevoegen

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Gebruik slepen en neerzetten om Pictogram voor delen met sociale media op het ontwerpvlak te plaatsen, selecteer de app en klik vervolgens op Instellingen.
  4. Selecteer naast Stijl welke stijl je voor koppelingen naar sociale media wilt gebruiken.
  5. Selecteer naast Weergeven de koppelingen naar sociale media die je op je website wilt weergeven.
  6. Optioneel: Ga naar het tabblad Geavanceerd om effecten voor je koppelingen naar sociale media toe te voegen of te wijzigen, waaronder de achtergrondkleur, de rand, schaduw, afgeronde hoeken, transparantie en marges. Je kunt dit tabblad ook gebruiken als je de grootte van het vak wilt wijzigen.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Een menuwidget, PayPal of Yelp of Home Finder toevoegen

De PayPal-app is alleen beschikbaar bij een Zakelijk- en Zakelijk Plus-abonnement. Als je al een zakelijke PayPal-account hebt, kun je aan de hand van deze PayPal-instructies samen met het HTML-codehulpprogramma een PayPal-knop aan je pagina toevoegen.

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Klik op Apps linksonder bij de werkset.
  4. Klik naast de app die je wilt gebruiken op Toevoegen.
  5. Volg de aanwijzingen om de geselecteerde app aan je websitepagina toe te voegen.

Raadpleeg voor een lijst met koppelingen voor andere belangrijke taken in Webbouwer v7 Webbouwer gebruiken.