Mapmachtigingen aan gedelegeerden toewijzen

Delegeer toegang aan een andere klant van GoDaddy die dan namens jou toegang krijgt tot je account. Bij elk toegangsniveau krijgen gedelegeerde gebruikers toestemming om je domeinnamen te beheren. Beperk de toegang verder door de activiteiten te verminderen voor domeinen in een specifieke map.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-domeinbeheercentrum. (Hulp nodig bij het aanmelden? Je gebruikersnaam of wachtwoord vinden.)
  2. Selecteer Instellingen > Mappen beheren.
    selecteer Contacten bijwerken
  3. Selecteer het potloodpictogram naast de map waarvoor je de machtigingen wilt bewerken.
  4. (Optioneel) Bewerk de instelling voor beheertoegang eerst door het potloodpictogram te selecteren naast de map Alle domeinen. Schakel dan toegang in voor elke gedelegeerde. Deze map wijst toegang tot alle domeinen toe in je account, of verwijdert deze toegang.

Opmerking: Gedelegeerden kunnen alleen domeinen aanpassen in mappen waartoe ze toegang hebben, waaronder de map Alle domeinen.

5. Zet het pictogram op Aan of Uit onder Beheertoegang en Toegang overdragen om machtigingen toe te voegen voor elke gedelegeerde of om die te verwijderen. Elk type toegang wijst een machtiging toe voor verschillende domeinacties:
    • Beheertoegang
      • Contactgegevens bijwerken
      • Naamservers bewerken
      • Hostnamen bewerken
      • Doorsturen bewerken
      • Vergrendelen of ontgrendelen
      • Instellingen voor automatisch verlengen
      • Subdomeinen beheren
    • Toegang overdragen
      • Verplaatsen naar een ander account van GoDaddy
      • Overdragen naar een andere registerhouder
      • Domeinen verwijderen
      • Domeinen via een veiling verkopen
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen uit te voeren.