Mijn WordPress-site handmatig migreren

Opmerking: Als je een WordPress-site verplaatst van WordPress.com, moet je andere stappen volgen (Mijn site verplaatsen van WordPress.com).
Vereist: Je hebt het volgende nodig om alle stappen in deze reeks te voltooien:
  • Een WordPress-doelsite die ingesteld en klaar is om de content van je site naartoe te verplaatsen. De content van deze WordPress-site wordt overschreven.
  • Een bestandsoverdrachtprotocol (FTP)-app om je sitebestanden te verplaatsen. We raden FileZilla aan.
  • Als je WordPress-site wordt gehost via een Managed WooCommerce Stores-abonnement, dan moet je SFTP-toegang instellen voordat je verbinding kunt maken met een FTP-app.
  • Een tekstbewerker om de laatste wijzigingen aan te brengen in het configuratiebestand (wp-config.php) van je site. We raden Notepad++ aan. Gebruik geen toepassing voor tekstbewerking, zoals Microsoft Word, om deze bestanden te bewerken.

Een WordPress-website handmatig verplaatsen kan spannend zijn, maar het is niet zo complex als het lijkt. Zodra je begrijpt welke belangrijke onderdelen verplaatst moeten worden en waar je ze naartoe moet verplaatsen, zou je het daarna zelf moeten kunnen.

De belangrijkste onderdelen van een WordPress-site zijn:

• Kernbestanden: Dit zijn de PHP-bestanden en andere gerelateerde bronnen waaruit WordPress bestaat. Tijdens een migratie verplaats je meestal de ene WordPress-installatie naar de andere, dus de kernbestanden bestaan al in de bestemming en hoeven niet mee verplaatst te worden. Deze bestanden staan in de mappen wp-admin en wp-includes. Deze mappen laat je achter.
  • Sitebestanden: Je sitebestanden zijn de PHP- en gerelateerde bestanden die het uiterlijk van je site ondersteunen. Je thema, plug-ins en andere media zijn onderdeel van deze groep bestanden. Deze staan in de map wp-content; deze map neem je wel mee tijdens de migratie.
  • Database: De database is de plek waar je instellingen staan opgeslagen. Deze moet je ook mee verplaatsen.

Opmerking: Als je een WordPress-site verplaatst naar een Managed WordPress-abonnement, scheelt het hulpmiddel voor automatische migratie dat ingebouwd is in het platform je een hoop tijd en moeite. Als je je site niet kunt verplaatsen met het hulpmiddel voor automatische migratie, ga dan verder met deze artikelserie.

Volg deze stappen om je WordPress-site handmatig te verplaatsen:

Je sitebestanden downloaden

Je begint met het downloaden van je sitebestanden met behulp van een FTP-app.

Je database exporteren

Exporteer je database met phpMyAdmin.

Je sitebestanden uploaden

Upload je sitebestanden naar je nieuwe WordPress-site met een FTP-app.

Je database importeren

Importeer je database naar je nieuwe WordPress-site met phpMyAdmin.

De laatste wijzigingen aanbrengen

Voltooi de migratie door het configuratiebestand van je WordPress-site te bewerken.