Accountbeheer Help

Tweestapsverificatie annuleren

Als je tweestapsverificatie (2SV) wilt uitschakelen, moet je eerst verifiëren of je nog toegang hebt tot het apparaat, de authenticatie-app of de hardwarebeveiligingssleutel waar je 2SV mee hebt ingesteld.

Heb je toegang tot het apparaat dat of de app die je oorspronkelijk hebt gebruikt om 2SV in te stellen?

Als je geen toegang meer hebt tot je apparaat, betekent dat niet dat je geen toegang meer hebt tot je account. Als je het apparaat, de verificatie-app of de hardwarebeveiligingssleutel waarmee je tweestapsverificatie mee hebt ingesteld niet meer hebt, kunnen we je nog steeds helpen. Stuur ons een aanvraag via ons formulier. Daarna geven we je opnieuw toegang tot je account.

Vereist: Je hebt je klantnummer nodig om deze stappen te volgen. Weet je niet wat het nummer is, voer dan het proces Gebruikersnaam vergeten uit. We sturen je een e-mail met het klantnummer bovenaan.
  1. Ga naar ons formulier Weer toegang krijgen tot mijn account.
  2. Selecteer Toegang via verificatie in twee stappen.
  3. Voer je klantnummer in en selecteer dan Volgende.
  4. Voer je voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer in. Daarna selecteer je Volgende.
    • Het e-mailadres moet gelijk zijn aan het e-mailadres van je account. Als je geen toegang tot het e-mailadres hebt, dien je een verzoek in via het onderdeel E-mailtoegang van het formulier. Je kunt verificatie in twee stappen annuleren.
  5. Upload een gescande of digitale kleurenfoto van je door de overheid uitgegeven identificatiebewijs met foto. Ben je niet de accounteigenaar, dan upload je identificatie voor de accounteigenaar en voor jezelf. Selecteer Volgende.
    • Wacht … waarom hebben jullie mijn id nodig? Je hebt tweestapsverificatie ingesteld omdat je er zeker van wilde zijn dat je account veilig is. Dat willen wij ook! We hebben een id nodig om de tweestapsverificatiebeveiliging te omzeilen en er zeker van te zijn dat jij de accounteigenaar bent. Zo beschermen we je account tegen pogingen tot overname. Je kunt erop vertrouwen dat de informatie die je verstuurt, beschermd is en niet voor andere doeleinden wordt gebruikt dan om te verifiëren dat jij de accounteigenaar bent. Zie onze Servicevoorwaardenvoor meer informatie over deze vereisten.
  6. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Ja of Nee om te verifiëren of een bedrijf wordt vermeld als de accounteigenaar. Selecteer Volgende.
    • Als je op Ja klikt, voer dan de bedrijfsnaam in en upload een door de overheid uitgegeven bedrijfsidentificatiedocument.
  7. (Optioneel) Voer Aanvullende informatie in en selecteer Volgende.
  8. Naast de overeenkomst selecteer je het vakje en voer je de beveiligingsopgave uit.
  9. Selecteer Verzenden. We nemen contact met je op over je verzoek.

Opmerking: Dit proces heeft momenteel te maken met een groot volume aan aanvragen. We doen er alles aan om zo snel mogelijk te reageren.

Als je toegang hebt tot het apparaat, de authenticatie-app of de beveiligingssleutel die je hebt gebruikt om tweestapsverificatie (2SV) in te stellen, meld je dan aan, verwijder deze en je bent er weer klaar voor! Je kunt deze altijd weer inschakelen.

1. Ga naar je GoDaddy-pagina Aanmelden en pincode.
  2. Je wordt mogelijk gevraagd om je aan te melden. Als je tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, voer je de code in op je telefoon of in de authenticatie-app, of voeg je je beveiligingssleutel in.

Opmerking: Krijg je geen 2SV-code binnen? Onze 2SV-probleemoplossing kan hierbij helpen.

3. Selecteer onder Tweestapsverificatie de optie Bewerken.
  4. Klik naast de authenticatiemethode die je wilt verwijderen op Verwijderen.
  5. Selecteer Verwijderen. Er verschijnt een bevestigingsbericht, waarna we de tweestapsverificatie onmiddellijk uitschakelen.
  6. Als je een back-upmethode voor 2SV hebt ingesteld en deze wilt verwijderen, herhaal dan stap 3 en 4.