Een CNAME-record wijzigen

Wijzig een CNAME-record of alias in je DNS-zonebestand in je GoDaddy-account. CNAME-records maken gebruik van een domeinvoorvoegsel, zoals blog.coolexample.com om je domein naar een domeinnaam te verwijzen.

Je kunt verderop op de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer op de pagina DNS-beheer het dns potloodpictogram bewerken potloodpictogram naast de CNAME die je wilt bewerken.
  5. Bewerk de gegevens voor je CNAME-record:
    • Host: De hostnaam of het voorvoegsel waarop de CNAME-record wordt ingesteld. Je kunt een punt (.) invoegen, maar niet als het eerste of laatste teken. Achtereenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan. De host mag maximaal 25 tekens bevatten en mag niet het @-teken zijn. Je kunt geen host gebruiken die al is toegewezen aan een bestaande A-record, TXT-record of MX-record.
    • Verwijst naar: De URL die je instelt als de bestemming voor de host. Typ @ om rechtstreeks naar je hoofddomeinnaam te verwijzen.
    • TTL: Bepaal hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen.
    • Opmerking: De meest gebruikte CNAME-host is www, waarbij het @-teken ingevoerd wordt in het veld Verwijst naar. Daardoor wordt bij www.coolexample.com dezelfde webpagina geladen als het hoofddomein, coolexample.com.

6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Laat me zien hoe dit moet

een cname-record bewerken