Wijzig een TXT -record

Een TXT -record (afkorting van text record) is een informatief DNS -record dat wordt gebruikt om willekeurige tekst aan een hostnaam of andere naam te koppelen. TXT -records worden vaak gebruikt voor het verifiëren van domeineigendom, SSL -verificatie en beleid voor het verzenden van e -mail, zoals SPF -records en DMARC -beleid. Wijzig je TXT -records in je GoDaddy -account op elk moment.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer op de pagina DNS -beheer hetbewerk dns potloodpictogram potloodpictogram naast het TXT -record dat u wilt bewerken.
  5. Bewerk de gegevens voor je TXT -record:
    • Host : De hostnaam voor het TXT -record. Voer @ in het veld Host in om het record op uw hoofddomein te plaatsen.
    • TXT -waarde : De tekenreeks die u als bestemming voor uw host gaat gebruiken. Dit is vaak de tekst van het verificatie- of e -mailbeleid voor de goede orde.
    • TTL: Hoe lang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. SelecteerOpslaan om je wijzigingen op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Verwante stappen

• TXT-records hebben een maximale tekenlimiet van 1024 en alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
  • Je kunt op elk moment een TXT -record verwijderen of toevoegen.