Een A-record bewerken

Een A-record, ook wel een adresrecord genoemd, is het belangrijkste type DNS-record en wordt gebruikt om het IP-adres van een domein aan te geven. Je kunt op ieder moment de details van bestaande A-records bewerken in je DNS-zonebestand van GoDaddy. Als je probeert je www-record te wijzigen, moet je de CNAME-record bewerken.

Bij wijzigingen aan een bestaande A-record kan het gebeuren dat je website of e-mailservice niet meer naar behoren werkt.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer de selectievakjes naast de DNS -records die je wilt bewerken en selecteer vervolgens Bewerken .
    • Selecteerscreenshot van het pictogram voor het bewerken van een dns -record Bewerken naast een afzonderlijke record om in plaats daarvan een enkele record te bewerken.
  5. Voer de gegevens voor je A-record in.
    • Naam: de hostnaam of het voorvoegsel van de record, zonder de domeinnaam. Voer @ in om de A-record bij je rootdomein te zetten of voer een voorvoegsel in, zoals blog of shop om een subdomein aan te maken dat naar een IP-adres verwijst.
    • Waarde: het IP-adres waar de record bij hoort. Dit is doorgaans het IP-adres voor een hostingaccount.
      • Selecteer Nog een waarde toevoegen om meer IP-adressen toe te voegen aan deze record.
    • TTL (Time to Live): De hoeveelheid tijd waarin de server informatie in de cache moet opslaan voordat deze wordt vernieuwd. De standaard instelling is 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je bewerkingen te bevestigen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -wijzigingen worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.