Bewerk een AAAA -record

AAAA -records koppelen uw domein aan een IPv6 IP -adres, vergelijkbaar met A -records die hetzelfde doen, maar met een IPv4 -adres. Hoewel AAAA -records minder vaak voorkomen dan A -records, winnen ze aan populariteit naast de toegenomen acceptatie van IPv6 -adressen. Een IPv6 -adres wordt weergegeven als acht groepen van vier hexadecimale cijfers, zoals 2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 6a2e: 0371: 7234 . Je kunt je AAAA -records op elk moment bewerken in je DNS -zonebestand .

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer de selectievakjes naast de DNS -records die je wilt bewerken en selecteer vervolgens Bewerken .
    • Selecteerscreenshot van het pictogram voor het bewerken van een dns -record Bewerken naast een afzonderlijke record om in plaats daarvan een enkele record te bewerken.
  5. Bewerk de details voor je AAAA -record.
    • Naam : De hostnaam of het voorvoegsel van het record, zonder de domeinnaam. Voer & commat; om het record op uw hoofddomein te plaatsen, of voer een voorvoegsel in, zoals blog of winkel , om een subdomein te maken dat naar een IPv6 -adres verwijst.
    • Waarde : het IPv6 -adres waarmee het record overeenkomt. Dit is meestal het IP -adres van je hostingaccount in IPv6 -indeling, zoals 2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 6a2e: 0371: 7234 .
    • TTL (Time to Live) : De hoeveelheid tijd die de server in cache moet plaatsen voordat deze wordt vernieuwd. De standaardinstelling is 1 uur.
  6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om meerdere DNS -records tegelijk toe te voegen. Selecteer als je van gedachten verandertscreenshot van het pictogram voor het verwijderen van een dns -record Verwijderen om records te verwijderen die nog niet zijn opgeslagen.
  7. Selecteer Opslaan om je bewerkingen te bevestigen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.