Een MX-record bewerken

MX-records (of Mail eXchanger record) laten e-mailservices die zijn gekoppeld aan je domein, zoals Microsoft 365, weten waar en hoe ze e-mails moeten leveren. Je kunt je bestaande MX-records op elk moment bewerken in je GoDaddy-account.

Opmerking: het toevoegen, bewerken en verwijderen van MX-records kan dergelijke e-mailservices onderbreken die momenteel gekoppeld zijn aan je domein. Wees voorzichtig en verifieer je instellingen voordat je de MX-records wijzigt.
  1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer de selectievakjes naast de DNS -records die je wilt bewerken en selecteer vervolgens Bewerken .
    • Selecteerscreenshot van het pictogram voor het bewerken van een dns -record Bewerken naast een afzonderlijke record om in plaats daarvan een enkele record te bewerken.
  5. Wijzig de gegevens voor je MX-record.
    • Naam: de hostnaam of het voorvoegsel van het record, zonder de domeinnaam. Voer @ in om de record op je rootdomein te zetten of voer een voorvoegsel in zoals mail om mail te leveren aan een e-mailadres zoals info@mail.coolexample.com.
    • Prioriteit: de prioriteit bepaalt met welke record er eerst verbonden moet worden indien er meerdere MX-records bestaan op het domein. Een lager getal betekent meer voorkeur en de record met de laagste prioriteit wordt eerst gebruikt.
    • Waarde: het domein van de mailserver, zoals smtp.secureserver.net.
    • TTL (Time to Live): De hoeveelheid tijd waarin de server informatie in de cache moet opslaan voordat deze wordt vernieuwd. De standaard instelling is 1 uur.
  6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om tegelijkertijd meerdere DNS-records toe te voegen. Als je je bedenkt, kies dan schermafbeelding van het pictogram voor het verwijderen van een dns-record Verwijderen om alle records die nog niet zijn opgeslagen te verwijderen.
  7. Selecteer Opslaan om je bewerkingen te bevestigen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.