Wijzig een SPF -record

Een SPF -record (Sender Policy Framework) is een type TXT -record in uw DNS -zonebestand. Met SPF -records kan worden vastgesteld welke e -mailservers e -mail mogen verzenden namens uw domein. Je kunt op elk moment een bestaand SPF -record bewerken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer op de pagina DNS -beheer hetbewerk dns potloodpictogram potloodpictogram naast het SPF -record dat je wilt bewerken.
  5. Bewerk de gegevens voor je SPF -record:
    • Host: Het domein of subdomein voor het SPF-record. In het veld Host voer je @ in om het record op je rootdomein te plaatsen.
    • TXT-waarde: De SPF-regel die toegepast moet worden. Je kunt bijvoorbeeld v=spf1 mx -all invoeren om aan te geven dat e-mails alleen vanaf jouw mailserver verzonden mogen worden en niet van andere servers. Bekijk meer informatie over de syntaxis van het SPF-record.
    • TTL: Hoe lang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. SelecteerOpslaan om je wijzigingen op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Meer informatie

• SPF-records mogen niet uit meer dan 512 tekens bestaan en alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
  • Maak een sjabloon om DNS-records snel toe te kunnen wijzen aan je domeinen.
  • Zorg dat je domeinen georganiseerd zijn met mappen en vooraf ingestelde profielen.