Wijzig het ontwerp van een pagina of post in WordPress met CSS

Er zijn momenten waarop de mogelijkheden van een thema niet voldoen aan de ontwerpbehoeften van je website. Je wilt bijvoorbeeld een kleur gebruiken die niet standaard wordt aangeboden of een element op de pagina iets naar links of rechts verplaatsen. Je kunt CSS gebruiken in je WordPress -dashboard om dergelijke wijzigingen door te voeren.

Opmerking: deze CSS -wijzigingen zijn alleen van toepassing op je momenteel actieve thema en blijven werken na thema -updates zonder dat je een onderliggend thema nodig hebt. Als je het actieve thema wijzigt, moet je je CSS -wijzigingen opnieuw toepassen.
  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer Vormgeving en vervolgens Aanpassen in het menu aan de linkerkant.
    Opmerking: Als je Editor ziet in plaats van Aanpassen nadat je Appearance hebt geselecteerd, lees dan dit artikel voor meer informatie over het toevoegen van aangepaste CSS in de nieuwe Site Editor.
  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant Aanvullende CSS .
  4. Voer in het onderstaande veld de CSS -code in die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Publiceren.

Je site moet nu de ontwerpwijzigingen weergeven die je met CSS hebt aangebracht.

Opmerking: Als je de wijzigingen niet ziet wanneer je je browser opnieuw laadt:
  • Als je site op Managed WordPress draait, wis dan de ingebouwde cache die dit platform gebruikt .
  • Als je site niet op Beheerde WordPress staat en je een cacheplug-in van derden gebruikt, maak je de cache van de plug-in leeg. Raadpleeg de documentatie voor die specifieke plug -in voor hulp bij het doen van dit.
Ga daarna naar je site in een modus voor privé browsen in Chrome , Firefox of Edge .