Contactgegevens voor domeinen wijzigen

In deze video en de onderstaande informatie wordt uitgelegd hoe je de contactgegevens voor een domein wijzigt.

Je kunt de contactgegevens voor een domein op elk gewenst moment wijzigen. Domeinen hebben vier soorten contactgegevens, die hieronder na de instructies staan vermeld.

Zie

voor meer informatie als er privacyopties zijn ingesteld voor je domeinnaam.

Contactgegevens wijzigen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik naast Domeinen op Beheren.
  3. Klik hieronder op de afbeelding die het meeste lijkt op je account en volg de aanwijzingen die worden weergegeven:
(Niet wat jij ziet?)
  1. Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken, klik op Pictogram Tekst (Instellingen) en selecteer Domeininstellingen.
  2. Klik onder Contactinformatie op Bewerken.
    • Als je Alle contactpersonen wilt bijwerken, klik je op de informatie van Contactpersoon, Adres, Telefoon en E-mail die je wilt bijwerken en vervolgens op OK.
    • Als je elke individuele contactpersoon wilt bewerken, maak je de selectie ongedaan van het vakje Gebruiken voor contacttypen en voer je de informatie in die je wilt bijwerken.
  3. Klik op OK.
  1. Klik op de domeinnaam die je wilt bijwerken.
  2. Klik op Contactpersonen en selecteer Contactinformatie.
  3. Klik op het tabblad voor het contacttype dat je wilt wijzigen of selecteer het vakje Gebruiken voor alle contacttypen.
  4. Voer de gewenste informatie in bij Contactpersoon, Adres, Telefoon en E-mail en klik vervolgens op OK.

De vier verschillende soorten contactgegevens voor domeinen zijn:

• De Registrant zijn de contactgegevens van de domeineigenaar. Als je de registrant van de domeinnaam wijzigt, kun je het domein gedurende 60 dagen1 niet overdragen naar een nieuwe registerhouder. Als je het eigendom echter wilt overdragen naar een andere klant van GoDaddy, dien je een accountwijziging uit te voeren.
  • De gegevens van de Administrator worden gebruikt voor overdacht tussen registerhouders.
  • Contactgegevens voor technische personen en voor facturering worden niet vaak gebruikt.

Opmerkingen

1 Je stemt vrijwillig in met een vergrendeling van 60 dagen die voorkomt dat je je domeinnaam kunt overdragen wanneer je het veld Organisatie voor de contactpersoon van de registrant bijwerkt of wanneer je de velden Voornaam en Achternaam voor de contactpersoon van de registrant bijwerkt als een organisatie niet de wettelijke registrant voor je domeinnaam is.

De vergrendeling van 60 dagen is niet van toepassing op .au-domeinnamen. We sturen informatie over .au-overdrachten naar het e-mailadres van de registrant zoals dit wordt weergegeven in de WHOIS-database.