Mijn contactpersonen, agenda, e-mail en taken exporteren of hiervan een back-up maken

Maak een Outlook-back-upbestand en je kunt je e-mailberichten, contactpersonen, de info uit je agenda en taken opslaan en exporteren. Importeer dan je back-up naar een nieuw e-mailabonnement, nieuwe e-maildienst of een nieuwe versie van Outlook. Meta-data zoals mapeigenschappen (weergaven, rechten en AutoArchive-instellingen), berichtregels en lijsten met geblokkeerde zenders worden niet meegenomen in de export. Versies van Outlook die ouder zijn dan 2016 worden niet meer ondersteund door Microsoft.

Vereist: om ervoor te zorgen dat je hele postvak wordt geëxporteerd, gebruik je de modus Cached Exchange en stel je die in om al je mail op te slaan.
Opmerking: We ondersteunen geen handmatige back-ups of geïmporteerde Outlook-gegevensbestanden (.pst, .ost en .olm).

Selecteer je versie van Outlook om de stappen te zien. Niet zeker welke versie je hebt? Zoek je versie in Outlook.

Outlook voor Windows

Opmerking: Deze instructies zijn alleen ter referentie. Onze GoDaddy-experts kan niet helpen met het importeren van gegevens.
  1. Open Outlook.
  2. Selecteer Bestand linksboven.
  3. Selecteer Openen en exporteren en vervolgens Importeren/exporteren.
  4. Selecteer Exporteren naar een bestand en vervolgens Volgende.
  5. Selecteer Outlook-gegevensbestand (.pst) en vervolgens Volgende.
  6. Als je het volledige postvak wilt exporteren, selecteer je de naam van het e-mailaccount en ga je verder met de volgende stap. Of als je alleen je de agenda, contactpersonen en taken wilt exporteren, selecteer je de betreffende map. Je kunt één type per keer exporteren, dus je moet deze stappen herhalen om de contactpersonen, agenda's en taken apart te exporteren.
  7. Zorg dat het selectievakje Submappen meenemen is geselecteerd en selecteer dan Volgende.
  8. Selecteer Bladeren om te kiezen waar je het Outlook-gegevensbestand (.pst) wilt opslaan. Voer een bestandsnaam in en selecteer OK.
  9. Als je exporteert naar een bestaand Outlook-gegevensbestand (.pst), kun je onder Opties opgeven wat je wilt doen met geëxporteerde items die al bestaan in het bestand.
  10. Selecteer Voltooien.
  11. De export begint meteen, behalve in een van de volgende situaties:
    • Als je een Outlook-gegevensbestand (.pst) maakt, kan een optioneel wachtwoord helpen het bestand te beschermen. Wanneer het dialoogvenster Outlook-gegevensbestand maken verschijnt, voer je het wachtwoord in Wachtwoord en Wachtwoord bevestigen in en selecteer je OK. Voer het wachtwoord in het dialoogvenster Wachtwoord Outlook-gegevensbestand in en selecteer vervolgens OK.
    • Als je exporteert naar een bestaand Outlook-gegevensbestand (.pst) dat met een wachtwoord beschermd is, voer je het wachtwoord in het dialoogvenster Wachtwoord Outlook-gegevensbestand in en selecteer je OK.

Terug naar boven

Outlook op Mac

Opmerking: Deze instructies zijn alleen ter referentie. Onze GoDaddy-experts kan niet helpen met het importeren van gegevens.
  1. Open Outlook.
  2. Als je de nieuwe versie van Outlook gebruikt, keer dan terug naar de oude versie van Outlook. Selecteer Outlook en vervolgens Nieuwe Outlook. Mogelijk moet je bevestigen dat je wilt terugkeren.
    Menu Nieuwe Outlook
  3. Selecteer Bestand en vervolgens Exporteren. Het venster Exporteren als Gearchiveerd bestand (.olm) wordt geopend.
    • Als je geen knop Exporteren ziet, kun je hiernaar zoeken in het menu Tools.
  4. Kies wat je wilt exporteren. Items van dit type selecteert standaard alle items.
  5. Selecteer Doorgaan. De Finder van je Mac wordt geopend.
  6. Kies waar op je computer je het bestand wilt opslaan en geef het bestand een naam. Selecteer vervolgens Opslaan. Je items worden geëxporteerd.
  7. Selecteer Voltooien.

Je kunt ook losse items exporteren als individuele bestanden, bijvoorbeeld om een back-up te hebben of om in andere toepassingen te gebruiken.

1. Als je de nieuwe versie van Outlook gebruikt, keer dan terug naar de oude versie van Outlook. Selecteer Outlook en vervolgens Nieuwe Outlook. Mogelijk moet je bevestigen dat je wilt terugkeren.
  2. Selecteer het item dat je wilt exporteren uit de itemlijst.
    • Houd Command ingedrukt terwijl je de items selecteert om meerdere items te selecteren.
      ItemBestandstype
      E-mailberichten.eml
      Contactpersonen.vcf (vCard)
      Agenda-evenementen en -taken.ics
      Aantekeningen.html
  3. Sleep de selectie naar de desktop of een map in de Finder.

Terug naar boven

Outlook op het web (alleen contactpersonen)

1. Aanmelden bij Outlook op het web. Gebruik je Microsoft 365-e-mailadres en wachtwoord (je GoDaddy-gebruikersnaam en -wachtwoord werken hier niet).
  2. Selecteer aan de linkerkant van de pagina Mensen Mensen.
  3. Selecteer Contactpersonen beheren en vervolgens Contactpersonen exporteren.
  4. Kies of je alle contactpersonen wilt exporteren of alleen contactpersonen uit een specifieke map. Selecteer dan Exporteren.

Je contactpersonen worden opgeslagen als een .csv-bestand dat je kunt importeren in andere apps voor e-mail (zoals Gmail) of andere versies van Outlook.

Terug naar boven