Maak een sitemap in WordPress

Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je WordPress -site een XML -sitemap heeft, waarmee je de SEO van je website kunt verbeteren door het voor zoekmachines zoals Google gemakkelijker te maken om je belangrijkste pagina's te vinden en te crawlen. Veel plug-ins van derden kunnen worden gebruikt om een sitemap te maken, en we hebben betrekking op het installeren van de Yoast SEO -plug-in. Als je besluit om een andere plug -in te gebruiken, kies er dan een die actief wordt onderhouden.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Installeer en activeer de Yoast SEO -plug -in.
  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant Yoast SEO en vervolgens Instellingen .
  4. Zorg ervoor dat onder Algemeen Sitefuncties is geselecteerd.
  5. Schuif omlaag naar API's en zorg ervoor dat onder XML -sitemaps de schakelaar Functie inschakelen is ingeschakeld.
    • Als de functie Inschakelen is uitgeschakeld, zet je de schakelaar aan en selecteer je Wijzigingen opslaan .