Domeinen toevoegen aan DNS-hosting

Voeg DNS-hosting toe om een DNS-zonebestand aan te maken voor domeinen die niet geregistreerd zijn bij GoDaddy. Hiermee kun je rechtstreeks in je GoDaddy-account DNS-records toevoegen, bewerken en verwijderen voor die domeinen. Je moet wel de naamservers bijwerken op je domein waar deze geregistreerd staan om het zonebestand te kunnen activeren dat we voor je hebben aangemaakt.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer DNS-hosting in het zijmenu onder Services.
    schermafbeelding van zijmenu met dns-hosting gearceerd
  3. Selecteer DNS-hosting toevoegen.
    schermafbeelding van de knop dns-hosting toevoegen
  4. Voer je domeinnaam in en klik vervolgens op Toevoegen.
  5. Werk de naamservers bij voor je domein waar dit is geregistreerd voor het paar naamservers dat we aanbieden. Selecteer schermafbeelding van het kopieerpictogram voor kopiëren om de naamservers naar je klembord te kopiëren.
    • Je zonebestand is pas actief in je GoDaddy-account wanneer je de naamservers voor je domein bijwerkt.
  6. Selecteer Gereed wanneer je klaar bent. Je kunt ook Nog een domein toevoegen.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stap

• Verwijder je domein bij DNS-hosting als je DNS niet meer wilt beheren bij GoDaddy. Mogelijk moet je je naamservers wijzigen bij je nieuwe DNS-provider nadat je je domein hebt verwijderd.