De details van je database weergeven met gedeelde hostingaccounts

Nadat je je database hebt gemaakt, kun je de details, met inbegrip van de hostnaam, in je controlepaneel vinden.

De details van je database weergeven

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Webhosting.

Klik afhankelijk van het type hosting dat je gebruikt op één van de onderstaande opties. Je kunt dit zien aan de hand van het tweede woord in de omschrijving van je hosting onder de domeinnaam van je hostingaccount (Deluxe Web correleert bijvoorbeeld met Web/Classic (Hosting Control Panel)).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. In het gedeelte Databases van de Hosting Control Panel klik je op MySQL of MSSQL afhankelijk van het databasetype waarvan je de hostnaam wilt.
  3. Klik in je lijst met databases op Acties naast de database die je wilt gebruiken en klik daarna op Details.

De details van je database worden weergegeven, met inbegrip van de gebruikersnaam, hostnaam en een koppeling om het wachtwoord te resetten.

Linux (cPanel)

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. Klik op MySQL-databases.

Je Database-namen en je Gebruikers worden weergegeven.

cPanel-hostingaccounts hosten databases op dezelfde server als je website; gebruik het onderstaande om verbinding te maken:

• Applicaties op je website maken verbinding met behulp van localhost als de hostnaam.
  • Remote databaseconnecties van je computer gebruikt het IP-adres van je hostingaccount als de hostnaam (meer informatie).

Als je je niet kunt aanmelden bij je database, reset je één van de gebruikerswachtwoorden van de database door op de gebruikersnaam te klikken die je wilt gebruiken, het wachtwoord te resetten en daarna te klikken op Wachtwoord wijzigen.

Windows (Plesk)

1. Klik naast de hostingaccount die je wilt gebruiken op Starten.
  2. Klik op Databases.

De details van je database worden weergegeven, met inbegrip van de hostnaam (Databaseserver) en gebruikers.

Neem niet de poort na het IP-adres op voor je MySQL-databases. Bijvoorbeeld, als je databaseserver 1.1.1.1:3306 is, gebruik je 1.1.1.1 als de hostnaam van je database.

Als je je niet kunt aanmelden bij je database, reset je één van de gebruikerswachtwoorden van de database door naar het tabblad Gebruikers te gaan. Klik hier op de gebruikersnaam die je wilt gebruiken, reset het wachtwoord en klik daarna op OK.