Verwijder DNS -records

Als je besluit dat je een DNS -record niet langer nodig hebt, kun je dit verwijderen uit je GoDaddy -account. Wanneer je DNS -records verwijdert, werken die records niet meer voor je domeinnaam. Afhankelijk van de records die je verwijdert, kan dit van invloed zijn op services die deze records gebruiken, zoals je website of e -mail.

Je kunt verderop op de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domeinnaam in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Blader naar Aanvullende instellingen en selecteer DNS beheren.
    selecteer DNS beheren
  4. Klik op de pagina DNS -beheer naast de record die u wilt verwijderen op het potloodpictogram.

Opmerking: zie je het potloodpictogram niet? Controleer deze instellingen of producten:
    • Heb je Zichtbaarheid voor zoekmachines? Neem contact op met een GoDaddy -gids
    • Is het doorsturen van domeinen ingeschakeld?
    • Is het domein gekoppeld aan een site van derden (bijv. Squarespace of LinkedIn)? Ga naar die site om deze los te koppelen.
    • Is een firewall ingeschakeld in Websitebeveiliging? Bewerk je IP -adres

5. Selecteer het prullenbakpictogram rechts van de invoervelden.
  6. Bevestig het verwijderen door Verwijderen te selecteren in het nieuwe venster.

Je record wordt onmiddellijk uit je zonebestand verwijderd, maar het kan 48 uur duren voordat deze wijzigingen wereldwijd zijn bijgewerkt.

Laat me zien hoe dit moet

een dns-record verwijderen

Meer informatie

• Klaar om je eigen website te bouwen? Kijk eens naar onze doe-het-zelf-functies met Websites + Marketing.