Verwijder DNS -records

Als je geen DNS -record meer nodig hebt op je domein , kun je het op elk moment uit je DNS -zonebestand verwijderen. Als je records verwijdert, worden ze volledig uit je zonebestand verwijderd en kunnen ze niet worden hersteld. Zorg ervoor dat je je instellingen dubbel controleert voordat je records verwijdert, en overweeg om bestaande recordgegevens te kopiëren voordat je ze verwijdert.

Het verwijderen van DNS -records kan ertoe leiden dat gekoppelde services, zoals je website of e -mailadres, niet meer correct werken.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer de selectievakjes naast de DNS -records die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen .
    • Selecteer om één DNS -record te verwijderenscreenshot van het pictogram voor het bewerken van een dns -record Verwijderen naast de specifieke record die u wilt verwijderen.
    Opmerking: Als je een DNS -record niet kunt verwijderen, zorg er dan voor dat je geen doorverwijzing hebt gemaakt voor het domein en dat je IP -adres voor websitebeveiliging correct is .
  5. Selecteer Records verwijderen om het verwijderen van de geselecteerde DNS -records te bevestigen.
    • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

We verwijderen de DNS -records onmiddellijk uit je zonebestand. De meeste DNS -wijzigingen worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.