Mijn domein verwijderen

We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen en dat je je domeinregistratie misschien moet annuleren. We vinden het jammer dat je weggaat, maar we zijn er om je op weg te helpen. Als je je domein annuleert, wordt het onmiddellijk uit je account verwijderd en alle producten die het geannuleerde domein gebruiken zullen niet meer werken. Als je het domein niet gebruikt, kun je je domein te koop aanbieden in plaats van het volledig uit je account te verwijderen.

Opmerking: domeinen die onderdeel uitmaken van een bundel kunnen alleen worden geannuleerd door de gehele bundel te annuleren.
  1. Meld je aan bij de Domeinportfolio van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam en wachtwoord.)
  2. Selecteer de selectievakjes naast de domeinen die je wilt bijwerken. Of selecteer het selectievakje naast de domeinnaam en klik dan op alles selecteren.
    schermafbeelding van meerdere geselecteerde domeinen
  3. Selecteer domeinen verwijderen in het actiemenu.
    • Afhankelijk van de grootte van je scherm, moet je mogelijk het menu Meer aanklikken en naar beneden scrollen om Domeinen verwijderen te zien staan.
  4. Bevestig dat de domeinen verwijderd zullen worden door het selectievakje in naast Ja, ik ga akkoord met het verwijderen van de geselecteerde domeinen aan te vinken.
  5. Selecteer Doorgaan om de geselecteerde domeinen te verwijderen.
    • Als je domein over domeinbescherming beschikt, moet je je identiteit verifiëren. Als tweestapsverificatie (2SV) gedurende ten minste 24 uur is ingeschakeld, voer je de code in die we via sms hebben verzonden of voer je de code van je authenticator-app in. Voer anders het eenmalige wachtwoord in dat we naar het e-mailadres van je registrant hebben gestuurd.

Je zult een Gelukt!-bericht zien om je te laten weten dat je domein is verwijderd.

Opmerking: per ongeluk geannuleerd? Je kunt je domein herstellen binnen 120 uur zonder aanvullende kosten. Sommige domeinnamen hebben mogelijk aanvullende vereisten of beperkingen.

Meer informatie

• Het register kan je geannuleerde domeinnaam vasthouden voordat deze wordt vrijgegeven voor anderen. Je kan dus mogelijk de domeinnaam opnieuw registreren zodra deze is vrijgegeven.
  • Voor informatie over het in aanmerking komen voor restitutie, zie ons restitutiebeleid.
  • Werk je domein bescherming bij als je beslist om je domeinnaam te houden.