DNS beheren

Je kunt wijzigen welke service je domein gebruikt voor de bijbehorende website en e-mail door de DNS-records te beheren (deze records worden ook wel aangeduid als zonebestandrecords). Hoe je je MX-records kunt weergeven, is afhankelijk van waar je domein is geregistreerd. Gebruik de tabel om na te gaan welk scenario van toepassing is in jou situatie en volg de desbetreffende instructies.

Als je domein is Volg je deze instructies...
Geregistreerd bij GoDaddy en de naamservers van GoDaddy gebruikt Zie de tabel Werken met DNS-records die hierna is weergegeven
Gehost bij GoDaddy, maar niet is geregistreerd bij GoDaddy Je DNS beheren via je configuratiescherm voor hosting.
Offsite DNS gebruiken Offsite-DNS beheren

Werken met DNS-records

Klik op de koppeling voor het type record dat je wilt toevoegen, wijzigen of verwijderen:

Als je domein is geregistreerd bij een ander bedrijf, klik dan op de koppeling hieronder om de DNS-record toe te voegen, wijzigen of verwijderen, en volg de instructies voor Domeinen die zijn geregistreerd bij een ander bedrijf in elk artikel.

Type record Doel Toevoegen, wijzigen of verwijderen
A-record Koppelt een IP-adres aan een hostnaam Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
CNAME-record Staat meer dan één DNS-naam toe voor een host Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
MX-record Waarborgt dat e-mail op de juiste locatie wordt bezorgd Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
NS-record Bevat de informatie over de naamserver Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
TXT-record Biedt aanvullende informatie over een host of technische informatie voor servers Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
SRV-record Wordt gebruikt voor het zoeken naar computers waarop specifieke services worden gehost Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
AAAA-record Biedt IP-adressen die aansluiten op een standaard A-record-indeling Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen
SPF-record Gebruikt in de strijd tegen spam Toevoegen; Wijzigen; Verwijderen

Het kan 48 uur duren voor DNS-wijzigingen van kracht worden op het internet.