Domeinen/websites toevoegen

U kunt aan elk type hostingaccount domeinnamen toevoegen. Wat u met aanvullende domeinnamen kunt doen, is afhankelijk van het type hostingaccount dat u hebt. Zie Welk type hostingaccount heb ik? voor meer informatie.

Type Beschrijving
Secundair Secundaire domeinen hebben websites die onafhankelijk werken van het primaire domein en zijn ondergebracht in afzonderlijke mappen. Zie Meerdere websites via je hostingaccount hosten voor meer informatie.

Beschikbaar bij accounts van het type Deluxe, Premium-, Onbeperkt en Ultiem-.

Hoewel we een onbeperkt aantal secundaire domeinen aanbieden bij onze accounts van het type Deluxe, Premium, Onbeperkt en Ultiem, wordt afgeraden om gedeelde hosting voor meer dan tien websites te gebruiken. Als u dat toch doet, worden de serverbronnen zwaar belast en de prestaties negatief beïnvloed.

Aliassen Aliasdomeinen geven de website van het primaire domein weer met een andere domeinnaam/URL.

Dit is beschikbaar bij alle accounts.
  1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van hoe u de domeinnaam wilt configureren:

Secundair

1. Klik op Nieuw domein toevoegen.
  2. Vul het volgende veld in en klik dan op OK:
    Veld Wat te doen...
    Domeinnaam Voer de domeinnaam in die u wilt gebruiken.
    Soort hosting Selecteer het soort hosting dat u wilt maken. Als u een website voor dit domein wilt hosten, selecteert u Websitehosting.
  3. Hoofdmap voor document Voer de naam in van een directory die u in de startdirectory wilt maken. De bestanden van de Nieuwe domeinnaam worden in deze directory geüpload om de websiteweergave te maken. Voorkeursdomein Geef aan of u bezoekers aan uw website automatisch wilt omleiden met of zonder de "www" aan het begin van de URL.

Alias

1. Klik op Nieuw domeinalias toevoegen.
  2. Vul de volgende velden in en klik dan op OK:
    Veld Wat te doen...
    Naam domeinalias Voer de domeinnaam in die u wilt toevoegen.
    voor het domein Selecteer het gehoste domein op de account waar u de alias in wilt laden.
  3. Mailservice Deze optie is niet actief in onze omgeving. Webservice Selecteer deze optie. Omleiden... Selecteer deze optie als u de alias permanent wilt maken.

Wat is de volgende stap?

De domeinnaam heeft uitsluitend toegang tot het hostingaccount, nadat u de bijbehorende DNS-gegevens hebt bijgewerkt. Als de domeinnaam en hosting zich bevinden in...

Locatie Actie
Zelfde GoDaddy-account Wij werken de DNS-gegevens van de domeinnaam automatisch bij. Je hoeft helemaal niets te doen.
Verschillende GoDaddy-accounts U moet de DNS-gegevens handmatig bijwerken. Zie Wat is het IP-adres van mijn website? voor meer informatie.
Ergens anders geregistreerd Je moet de naamservers van het domein bijwerken. Zie De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor meer informatie.

Zie de pagina Webhosting voor productinformatie.