Een A-record toevoegen

Koppel je domein aan je website door een A-record toe te voegen aan je DNS-zonebestand als je domein de naamservers van GoDaddy gebruikt. A-records wijzen een IP-adres aan, meestal het adres van je hostingaccount. Ze kunnen ook worden gebruikt om subdomeinen te maken die een IP-adres aanwijzigen, zoals blog.mycoolnewbusiness.com.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren om je zonebestand te openen.
  4. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
    selecteer nieuwe record toevoegen
  5. Selecteer A in de menuopties voor Type.
  6. Voer de gegevens voor je nieuwe A-record in:
    • Naam: De hostnaam van de A-record. Voer @ in om de A-record aan je basisdomein toe te voegen. Of geef een subdomeinvoorvoegsel op, zoals mail.
    • Waarde: Het IP-adres van je A-record. Dit is meestal het IP-adres van je hostingaccount.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe A-record op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.