Een A-record wijzigen

Bewerk een A-record in het zonebestand van GoDaddy als je de plek wilt bijwerken die je domein aanwijst. Bij wijzigingen aan een bestaande A-record kan het gebeuren dat je website of e-mailservice tijdelijk wordt onderbroken. Als je probeert je www-record te wijzigen, moet je de CNAME-record aanpassen.

Je kunt verderop op de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen. Je kunt je records niet bekijken als je het bericht We kunnen je DNS-informatie niet weergeven omdat je naamservers niet door ons worden beheerd. ziet. Wijzig je naamservers om DNS met GoDaddy te beheren.
  4. Selecteer het potloodpictogram dns potloodpictogram bewerken naast de A-record die je wilt bewerken.

Opmerking: Zie je geen potloodpictogram? Bekijk deze instellingen of producten:
    • Heb je Zichtbaarheid voor zoekmachines? Onze GoDaddy-experts staan voor je klaar.
    • Is Domein doorsturen ingeschakeld voor het domein?
    • Is het domein gekoppeld aan een site van een derde partij (bijv. Squarespace of LinkedIn)? Bezoek en ontkoppel deze site. Je kunt ook de verbinding verwijderen.
    • Is er in Webbeveiliging een firewall ingeschakeld? Je IP-adres bewerken

5. Bewerk de gegevens voor je A-record:
    • Host: De hostnaam waaraan de A-record is gekoppeld. Typ @ om rechtstreeks naar je domeinnaam te verwijzen. Of wijzig een subdomein van store.coolexample.com naar shop.coolexample.com.
    • Verwijst naar: Het IP-adres dat je instelt als de bestemming voor de host. Dit is vaak het IP-adres van je hostingaccount.
    • TTL: Hoelang de server de DNS-informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen uit te voeren.

De meeste gebruikers zien de DNS-wijzigingen heel snel, maar het kan voor sommige gebruikers soms tot 48 uur duren.

Laat me zien hoe dit moet

een cname-record bewerken