Een autorisatiecode krijgen om mijn domein van GoDaddy over te dragen

Je moet eerst je autorisatiecode (ook wel auth-code, EPP-code of overdrachtssleutel genoemd) ontvangen voordat je je domein overdraagt vanuit GoDaddy. Je kunt je domein niet overdragen als de registratie of een vorige overdracht minder dan 60 dagen geleden heeft plaatsgevonden, of als de contactgegevens van een registrant zijn bijgewerkt. Je kunt de autorisatiecode in deze gevallen nog steeds ontvangen, ook voor meerdere domeinen tegelijk, door een exporteerbare lijst te maken.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-domeinbeheercentrum. (Hulp nodig bij het aanmelden? Je gebruikersnaam of wachtwoord vinden.)
  2. Selecteer het domein dat je gaat overdragen om naar de pagina Domeininstellingen te gaan.
  3. Selecteer Domein overdragen vanuit GoDaddy onder Aanvullende instellingen. Als je domein niet in aanmerking komt voor een overdracht, maak en download je een exporteerbare lijst.
  4. Controleer de checklist voor overdracht en selecteer Doorgaan met overdracht. Als je domein eindigt op .uk moet je de IPS-tag voor je nieuwe registerhouder invoeren en daarna kiezen voor Overdracht voltooien.

Opmerking: Als je Ownership Protection in je domein hebt, moet je je identiteit verifiëren. We sturen een verificatiecode via sms of een app voor verificatie als tweestapsverificatie al langer dan 72 uur is ingeschakeld. Als dat niet het geval is, kun je Wachtwoord verzenden selecteren en in dat geval verzenden we een eenmalig wachtwoord naar het e-mailadres van de registrant.

5. Selecteer Klik hier om de autorisatiecode weer te geven.
  6. Selecteer Kopiëren naar klembord om je autorisatiecode te kopiëren. We sturen ook een e-mail met je autorisatiecode naar het e-mailadres voor beheer van je domeinnaam.
  7. Selecteer Terug naar Lijst met domeinen om terug te gaan naar je lijst met domeinen of selecteer Overdracht annuleren om terug te gaan naar de pagina Domeininstellingen.

Verwante stap

• Geef de autorisatiecode op bij je nieuwe registerhouder om door te gaan met de overdracht.
  • Maak en download een exporteerbare lijst om de autorisatiecodes voor je domeinen te krijgen.