Een CNAME-record toevoegen

Bewerk een CNAME-record of alias in je DNS-zonebestand in je GoDaddy-account. CNAME-records maken gebruik van een domeinvoorvoegsel, bijvoorbeeld blog.mycoolnewbusiness.com om je domein naar een andere domeinnaam of URL te verwijzen.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Bewerken naast de CNAME-record die je wilt aanpassen.
  5. Bewerk de gegevens voor je CNAME-record:
    • Naam: De hostnaam of het voorvoegsel waarop de CNAME-record wordt ingesteld. Je kunt een punt (.) invoegen, maar niet als het eerste of laatste teken. Achtereenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan. De host mag maximaal 63 tekens bevatten en mag niet het @-teken zijn. CNAMEs kunnen niet dezelfde Naam/Host hebben als andere records.
    • Waarde: De URL die je instelt als de bestemming voor de host. Typ @ om rechtstreeks naar je hoofddomeinnaam te verwijzen.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen uit te voeren.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.