Een CNAME-record toevoegen

Voeg een CNAME-record (alias) toe aan je DNS-zonebestand in je GoDaddy-account. CNAME-records maken gebruik van een domeinvoorvoegsel, bijvoorbeeld blog om je domein naar een andere domeinnaam of URL te verwijzen. Om een domeinvoorvoegsel toe te voegen die naar een IP-adres verwijst, kun je een subdomein toevoegen.

Je kunt verderop op de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer Toevoegen onder de recordstabel.
  5. Onder Type selecteer je CNAME.
  6. Voer de gegevens voor je CNAME-record in:
    • Host: De hostnaam of het voorvoegsel waarop de CNAME-record wordt ingesteld. Je kunt een punt (.) invoegen, maar niet als het eerste of laatste teken. Achtereenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan, en de host mag maximaal 25 tekens bevatten en mag niet het @-teken zijn. Je kunt geen host gebruiken die al is toegewezen aan een bestaand A-record, TXT-record of MX-record.
    • Verwijst naar: de URL die je instelt als de bestemming voor de host. Typ @ om rechtstreeks naar je rootdomeinnaam te verwijzen.
    • TTL: Bepaal hoe lang de server de informatie in cache moet plaatsen.
    • Opmerking: De meest gebruikte CNAME-host is www, waarbij het @-teken ingevoerd wordt in het veld Verwijst naar. Daardoor wordt bij www.coolexample.com dezelfde webpagina geladen als het rootdomein, coolexample.com.

7. Selecteer Opslaan om je nieuwe CNAME op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Laat me zien hoe dit moet

een cname-record toevoegen