Een CNAME-record toevoegen

Voeg een CNAME-record (alias) toe om een domeinvoorvoegsel te gebruiken, zoals blog, zodat je domein naar een andere domeinnaam of URL verwijst wanneer je domein de naamservers van GoDaddy gebruikt. Om een domeinvoorvoegsel toe te voegen dat naar een IP-adres verwijst, kun je een subdomein toevoegen. De meest gebruikte CNAME is www, waarbij het @-teken ingevoerd wordt voor het veld Waarde. Hierbij wordt www.mycoolnewbusiness.com geladen naar dezelfde webpagina als het basisdomein, mycoolnewbusiness.com.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
    selecteer nieuwe record toevoegen
  5. Selecteer CNAME in de menuopties voor Type.
  6. Voer de gegevens voor je nieuwe CNAME-record in:
    • Naam: De hostnaam of het voorvoegsel waarop de CNAME-record wordt ingesteld. Je kunt een punt (.) invoegen, maar niet als het eerste of laatste teken. Achtereenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan. De host mag maximaal 63 tekens bevatten en mag niet het @-teken zijn. Je kunt geen host gebruiken die al is toegewezen aan een bestaande A-record, TXT-record of MX-record.
    • Waarde: De URL die je instelt als de bestemming voor de host. Typ @ om rechtstreeks naar je hoofddomeinnaam te verwijzen.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe CNAME-record op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.