Een domein in WordPress wijzigen

Met de onderstaande stappen kun je je WordPress-site bewerken om een nieuwe domeinnaam te gebruiken. Nadat je het domein gewijzigd hebt, moet je mogelijk ook het domein op het hostingaccount zelf bijwerken.

Als je een Beheerd WordPress-account hebt, kun je deze stappen overslaan en kun je het domein bijwerken in de interface voor je hosting.

1. Aanmelden bij WordPress
  2. Klik op het menu Instellingen.
  3. Selecteer Algemeen.
  4. Werk deze velden bij met de nieuwe domeinnaam:
    • WordPress-adres (URL)
    • Websiteadres
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je moet nu de domeinnaam bijwerken in het configuratiescherm van je hosting. (Webhosting / cPanel / Plesk)

Volgende stappen

• Als je nieuwe domein geregistreerd staat bij een ander account of bij een derde partij, moet je mogelijk je nieuwe IP-adres opzoeken zodat je de DNS kunt bijwerken.