Een .EU-domein overdragen

Je kunt een .eu-domeinnaam aan ons overdragen. De overdrachtsprocedure van het European Registry of Internet Domain Names (EURid) is echter uitzonderlijk.

Gezien de registerbeperkingen kunnen wij geen gratis jaar aan registratie toevoegen aan .eu-domeinnamen die je aan ons overdraagt.

Wanneer je een .eu-domeinnaamoverdracht bij ons aanschaft, stellen wij het EURid in kennis van je aanvraag.

Je moet de overdracht binnen 40 dagen autoriseren in je account bij ons omdat je verzoek anders vervalt. Hoe sneller je de overdracht autoriseert, des te sneller is deze voltooid.

Als je de overdracht wilt autoriseren, moet je de autorisatiecode invoeren in Domeinbeheer.

EURid brengt een niet-restitueerbaar tarief in rekening bij een geslaagde voltooiing van de overdracht.

Een .eu-domeinnaam overdragen naar GoDaddy

1. Zie Mijn domeinnaam overdragen aan GoDaddy voor belangrijke informatie over het aanschaffen en voorbereiden van de .eu-domeinnaamoverdracht.

Opmerking: Wanneer je een .eu-domeinnaamoverdracht bij ons aanschaft, sturen wij de overdracht-ID's en de autorisatiecode naar het e-mailadres dat in je account bij ons is geregistreerd.

2. Meld je aan bij de pagina Mijn producten.
  3. Als je niet automatisch wordt doorverwezen naar die pagina, selecteer dan het tabblad Mijn producten:
  4. Tabblad Mijn producten

5. Klik op Alles beheren:
  6. Alles beheren

7. Selecteer in het menu Domeinende optie Overdrachten.
    Menuoptie domeinoverdracht
  8. Selecteer de .eu-domeinnaam die je wilt autoriseren en klik op Overdracht autoriseren.
  9. Klik op Nu toevoegen.
  10. Doe een van de volgende dingen:
    • Selecteer het tabblad Basis en geef vervolgens de autorisatiecode op van de huidige registerhouder (indien van toepassing) in het veld naast je domeinnaam.
    • Ga naar het tabblad Geavanceerd en voer per regel één domeinnaam en de bijbehorende autorisatiecode in. Je scheidt elke domeinnaam van de autorisatiecode door middel van een komma, spatie of tab.

Opmerking: zie het volgende artikel als je een autorisatiecode nodig hebt: Hoe verkrijg ik een autorisatiecode om mijn domeinnaam aan jullie over te dragen? Voor sommige domeinnaamextensies is geen autorisatiecode vereist.

11. Selecteer Ik autoriseer de overdracht... en klik vervolgens op Voltooien.
  12. Klik op OK.