Een geëxporteerd PFX -codeondertekeningsbestand converteren naar PVK- en SPC -bestanden met Windows

Opmerking: vanaf 1 juni 2021 zal GoDaddy niet langer certificaten voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening verstrekken of verlengen. Als je al in het bezit bent van een certificaat voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening, kun je dit na 1 juni 2021 niet opnieuw versleutelen. Alle certificaten die voor 1 juni 2021 zijn uitgegeven, blijven geldig totdat ze verlopen.

Zodra het certificaat voor het ondertekenen van programmacode in je browser is geïnstalleerd, kun je het exporteren en converteren voor later gebruik. Voor dit proces moet het certificaatbestand in PFX -indeling worden geëxporteerd en vervolgens worden geconverteerd naar twee bestanden: PVK en SPC. Hier is hoe:

Stap 1 — Het geïnstalleerde code -ondertekeningscertificaat exporteren

ZieEen code -ondertekenend certificaat exporteren vanuit Internet Explorer of Firefox ofEen code -ondertekenend certificaat exporteren vanuit Internet Explorer of Firefox voor informatie over het exporteren van het PFX -bestand.

Stap 2 — Het PFX -bestand converteren naar PVK- en SPC -bestanden

Voordat je begint: Je moet de volgende tools hebben geïnstalleerd. Gebruik de links om de tools te downloaden, indien nodig:
OpenSSL — Klik hier om OpenSSL te installeren, hier om gecompileerde binaire bestanden rechtstreeks van de OpenSSL -website te downloaden, of raadpleeg de helpfunctie voor de pakketbeheerfunctie van je besturingssysteem.
PVK — Klik hier om een kopie van het hulpprogramma te downloaden.

Om het PFX -bestand te converteren naar PVK- en SPC -bestanden

Deze procedure extraheert je sleutelbestand en converteert dit naar een PVK -bestand, extraheert vervolgens je certificaatbestand en converteert dit naar een SPC -bestand. Vervolgens kunt u deze bestanden met andere softwaretools gebruiken.

1. Typ en voer het volgende in bij de opdrachtprompt, en druk vervolgens op Enter . Vervang inf.pfx door je geëxporteerde PFX -bestandsnaam en outf.pem door de gewenste PEM -bestandsnaam. Voer je PFX -wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd:
    openssl pkcs12 -in inf.pfx -nocerts -nodes -out outf.pem
  2. Typ en voer het volgende in bij de opdrachtprompt, en druk vervolgens op Enter . Vervang inf.pem door de PEM -bestandsnaam gemaakt in stap 1 en outf.pvk door de gewenste PVK -bestandsnaam:
    pvk -in inf.pem -topvk -out outf.pvk
  3. Typ en voer het volgende in bij de opdrachtprompt, en druk vervolgens op Enter . Vervang inf.pfx door je geëxporteerde PFX -bestandsnaam en outf.pem door de gewenste PEM -bestandsnaam. Voer je PFX -wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd:
    openssl pkcs12 -in inf.pfx -nokeys -out outf.pem
  4. Typ en voer het volgende in bij de opdrachtprompt, en druk vervolgens op Enter . Vervang inf.pem door het PEM -bestand gemaakt in stap 3 en outf.spc door de gewenste SPC -bestandsnaam.
    openssl crl2pkcs7 -nocrl -certfile inf.pem -outform DER -out outf.spc