Een MX-record toevoegen

Stel je MX (Mail Exchanger)-records in, in je DNS-zonebestand om verbinding te maken met je e-mailservice, zoals Google email of Microsoft 365. Wij zullen de benodigde MX-records voor je toevoegen als je domein gebruik maakt van de naamservers van GoDaddy en je e-mailservice via GoDaddy gaat. Het toevoegen van nieuwe MX-records kan problemen veroorzaken voor reeds bestaande MX-records voor je huidige e-mailservice.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer Toevoegen onder de recordstabel.
  5. Onder Type selecteer je MX.

Opmerking: Een domein kan maar één e-mailservice tegelijk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Microsoft 365 of Google email op een domein gebruiken, maar je kunt de beide e-mailservices niet op hetzelfde domein gebruiken.

6. Voer de gegevens voor je MX-record in:
    • Host: Het domein of subdomein voor het MX-record. De meeste mailservers gebruiken @ voor de host, maar je kunt ook een subdomein gebruiken, zoals www of mail.
    • Verwijst naar: Het adres van de mailserver, zoals smtp.secureserver.net.
    • Prioriteit: De volgorde waarin het record wordt geëvalueerd en gebruikt. Lagere prioriteiten worden vóór de hogere prioriteiten gelezen.
    • TTL: Hoe lang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Opslaan om je nieuwe MX-record op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Verwante stappen

• Bevestig dat je MX-records correct zijn ingesteld door een testbericht naar jezelf te sturen. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd.
  • Moet je wijzigingen aanbrengen in je MX-records? Je kunt op elk moment de benodigde wijzigingen aanbrengen.