Een server klonen

Als je een kloon van een server wilt maken (dupliceren), kun je een momentopname van de server maken en vervolgens een nieuwe server maken met deze momentopname.

Je moet servers stopzetten voordat je momentopnamen kunt maken. Dit betekent dat je server geen aanvragen kan verwerken wanneer je een momentopname maakt.

Een momentopname maken

1. Klik in Cloudservers op de server die je wilt gebruiken.
  2. Klik op Stoppen.
  3. Klik op het tabblad Momentopnamen.
  4. Voer een momentopnamenaam in en klik vervolgens op Momentopname maken.
  5. Klik op het pictogram voor aan/uit en klik vervolgens op Starten.

Een nieuwe server maken

1. Ga naar het tabblad Servers en klik op Nieuwe server maken.
  2. Vul de volgende secties in en klik vervolgens op Voltooien:
    Optie Beschrijving
    Een grootte kiezen Selecteer het formaat server dat je wilt gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je momentopname, kan het zijn dat het niet mogelijk is om een server te maken die kleiner is dan de server die is gebruikt om de momentopname te maken.
    Een image kiezen Klik op het tabblad Momentopnamen en selecteer de momentopname die je wilt gebruiken.
    Beveiligingsinfo Voer een gebruikersnaam in voor de server.

Als je verbinding wilt maken met een SSH-sleutelpaar, moet je een sleutel maken (Windows / Mac OS X), op In plaats daarvan verbinden via SSH klikken en vervolgens de gewenste sleutel selecteren.

Als dat niet het geval is, voer je een wachtwoord in.
    Dynamische IP-adressen Selecteer dynamische IP-adressen die je aan deze server wilt koppelen.
    Andere opties Selecteer of je Geautomatiseerde back-ups of Opstartscript toevoegen wilt gebruiken.