Een server maken vanuit een back-up

Het is niet mogelijk om servers rechtstreeks te herstellen vanuit automatische back-ups. Je kunt echter een nieuwe server maken met een back-up en vervolgens de oude server vernietigen. Dit komt in principe op hetzelfde neer.

Een nieuwe server maken

1. Klik in Cloudservers op Server maken.
  2. Vul de volgende secties in en klik vervolgens op Voltooien:
    Optie Beschrijving
    Een grootte kiezen Selecteer het formaat server dat je wilt gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je momentopname, kan het zijn dat het niet mogelijk is om een server te maken die kleiner is dan de server die is gebruikt om de momentopname te maken.
    Een image kiezen Klik op het tabblad Back-ups en selecteer de back-up die je wilt gebruiken.
    Beveiligingsinfo Voer een gebruikersnaam in voor de server.

Als je verbinding wilt maken met een SSH-sleutelpaar, moet je een sleutel maken (Windows / Mac OS X), op In plaats daarvan verbinden via SSH klikken en vervolgens de gewenste sleutel selecteren.

Als dat niet het geval is, voer je een wachtwoord in.
    Dynamische IP-adressen Selecteer een dynamisch IP-adres dat je aan deze server wilt koppelen.

Als je hetzelfde dynamische IP-adres wilt gebruiken als de server die je hebt gebruikt voor het maken van de momentopname, kun je het IP-adres aan deze server toewijzen nadat je de oude server hebt vernietigd.
    Andere opties Selecteer of je Geautomatiseerde back-ups of Opstartscript toevoegen wilt gebruiken.

De oude server vernietigen

Tenzij je een dynamisch IP-adres hebt gebruikt op de oude server, moet je eventuele domeinnamen bijwerken met het IP-adres van de nieuwe server. Als je een dynamisch IP-adres hebt gebruikt, moet je dit aan de nieuwe server toewijzen.

1. Klik op de oude server.
  2. Klik op het tabblad Vernietigen.
  3. Klik twee keer op Vernietigen.