Een SSL-certificaat installeren in Microsoft Exchange Server 2007

Nadat je SSL-aanvraag is onderzocht en je certificaat is afgegeven, moet je alle gegevenbestanden downloaden en installeren. Je moet alle bestanden installeren naar je Microsoft® Exchange Server 2007-exemplaar om de installatie af te ronden. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Een SSL-certificaat downloaden.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je als Administrator bent aangemeld bij je server.

Om meerdere services veilig uit te voeren, zoals SMTP, POP, IMAP, UM en IIS, moet je een Multiple Domain (UCC)-certificaat gebruiken.

Er zijn twee processen betrokken bij het installeren van je certificaat:

1. Ons tussenliggende certificaat op je server installeren
  2. Je ondertekende SSL-certificaat op je server installeren

Het tussenliggende certificaat installeren

1. Klik in het menu Start op Uitvoeren...
  2. Typ mmc en klik op OK. Het Microsoft Management Console-venster wordt geopend.
  3. Klik in het menu Bestand op Module toevoegen/verwijderen.
  4. Selecteer Certificaten en klik vervolgens op Toevoegen.
  5. Selecteer Computeraccount en klik vervolgens op Volgende.
  6. Selecteer Lokale computer en klik vervolgens op Voltooien.
  7. Klik op OK voor het sluiten van Modules toevoegen of verwijderen.
  8. Vouw de map Certificaten uit in het consolevenster.
  9. Klik met de rechtermuisknop op Tussenliggende certificeringsinstanties, plaats de muisaanwijzer op Alle taken en klik op Importeren.
  10. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  11. Klik op Bladeren om naar het certificaatbestand te zoeken.
  12. Wijzig rechtsonder de bestandsextensiefilter in PKCS #7-certificaten (*.spc;*.p7b).
  13. Selecteer je certificaatbestand en klik vervolgens op Openen.
  14. Klik op Volgende.
  15. Selecteer Alle certificaten in het volgende archief plaatsen.
  16. Klik op Bladeren, selecteer Tussenliggende certificeringsinstanties en klik vervolgens op Volgende.
  17. Klik op Voltooien.

Het ondertekende SSL-certificaat installeren

1. In het menu Start selecteer je Microsoft Exchange Server 2007 en klik vervolgens op Exchange Management Shell.
  2. Typ wanneer hierom wordt gevraagd het volgende om het certificaat te importeren:
    Import-ExchangeCertificate -Path C:\certificaatbestand.crt

Vervang certificaatbestand.crt door het volledige pad en de bestandsnaam van je certificaat.

Als de uitvoer van deze opdracht de miniatuurafdruk van het certificaat niet kopieert, moet je dit handmatig kopiëren voor gebruik bij de volgende stap.

3. Typ het volgende om het certificaat in te schakelen:
    Enable-ExchangeCertificate -Thumbprint plak_de_miniatuurafdruk_hier -Services "SMTP, IMAP, IIS"

Plak de miniatuurafdruk in plaats van plak_de_miniatuurafdruk_hier. Geef de services die vallen onder dit certificaat op. Gebruik aanhalingstekens. Geldige service-id's zijn SMTP, POP, IMAP, UM en IIS. Schakel geen services in die niet worden gebruikt.

4. Sluit het Exchange Management Shell-venster.

Uw SSL-certificaat is geïnstalleerd. Als u problemen hebt, raadpleeg dan