Een traceroute uitvoeren in Mac OS X

Als je Mac® OS X draait, kun je de applicatie Netwerkhulpprogramma gebruiken, die is opgenomen in Mac OS X, om de traceroute uit te voeren.

Een traceroute uitvoeren in Mac OS X

1. Start Netwerkhulpprogramma.

Je kunt dit doen via Mac OS X Spotlight door Netwerkhulpprogramma te typen en vervolgens te klikken op de Tophit.

2. Klik op Traceroute.
  3. Voer de domeinnaam in waarvoor je een traceroute wilt uitvoeren:
    • bijvoorbeeld - email.coolvoorbeeld.com
  4. Klik op Traceren.
  5. Selecteer de resultaten en klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer Kopiëren of druk op COMMAND+C om de tekst te kopiëren.
  6. Plak de tekst in een tekstverwerker (TextEdit, etc.) en sla het bestand op.