Een TXT-record toevoegen

Een TXT-record (een afkorting van text record) is een informatieve DNS-record die wordt gebruikt om willekeurige tekst te koppelen aan een host of aan een andere naam. TXT-records worden meestal gebruikt voor het verifiëren van domeineigendom, SSL-verificatie en beleid voor e-mailafzender, zoals SPF-records en DMARC-beleid.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer TOEVOEGEN onderaan de tabel met je bestaande DNS-records.
  5. Kies TXT uit de opties voor records in het vervolgkeuzemenu.
  6. Voer de gegevens voor je TXT-record in:
    • Host: Voer de hostnaam voor de TXT-record in. Typ bijvoorbeeld www om de record op www.coolvoorbeeld.com te plaatsen. Om de host op coolvoorbeeld.com te plaatsen, voer je @ in in het veld Host.
    • TXT-waarde: De waarde die je instelt als de bestemming voor de Host.
    • TTL: Bepaal hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen.
  7. Selecteer Opslaan om je updates te voltooien.

Het kan tot 48 uur duren voordat de DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.