Secundaire DNS inschakelen met GoDaddy -naamservers als primaire naamservers

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het DNS -zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. De secundaire set naamservers heeft een zonebestand dat identiek is aan de primaire naamservers, en als de primaire set uitvalt, verzendt de secundaire DNS automatisch aanvragen naar de secundaire set. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Als je de naamservers van GoDaddy wilt gebruiken als primaire naamservers, moet je ervoor zorgen dat je eigen naamservers zijn ingesteld als secundaire naamservers. Je moet je eigen naamservers configureren als secundair en instellen om AXFR -query's te maken van 97.74.112.1 en/of 97.74.112.2.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS en selecteer vervolgens Secundaire DNS .
    selecteer secundaire dns
  4. Selecteer Aan onder Ingeschakeld .
  5. Selecteer Primair in de opties onder Zone configureren als .
  6. Selecteer TOEVOEGEN en voer je secundaire DNS -gegevens in.
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik in voor uw secundaire naamservers.
    • Eind -IP -adres: Voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw secundaire naamservers.
    • TSIG -type : Selecteer het algoritme (hash -functie) dat moet worden gebruikt voor het verifiëren van uw transacties. Als je TSIG niet wilt gebruiken, selecteer je Geen .
    • (Optioneel) TSIG -naam : voer een unieke naam in voor de TSIG -sleutel.
    • (Optioneel) TSIG -waarde : Voer een waarde in voor de TSIG -sleutel. Deze waarde is een wachtwoord dat door beide naamservers wordt gedeeld en gebruikt om aanvragen te verifiëren.
  7. Selecteer Toevoegen en selecteer vervolgens Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Gerelateerde stappen

• Je moet je secundaire DNS -servers testen om er zeker van te zijn dat ze de zone van ons met succes hebben overgedragen en dat ze autoritair reageren op je DNS -zonerecord wanneer er rechtstreeks naar wordt gevraagd.
  • Als je van gedachten verandert, kun je de secundaire DNS op elk moment uitschakelen .