Exchange Server 2016: een certificaat installeren

Wanneer je het certificaat hebt aangevraagd in onze online toepassing en dit kan worden geïnstalleerd, moet je de bestanden downloaden die je van ons krijgt.

Eerst moet je het tussenliggende certificaat installeren op je Microsoft® Exchange Server 2016. Je kunt het tussenliggende certificaat ook downloaden in de bibliotheek.

Vervolgens moet je, om het primaire SSL-certificaat te installeren, de lopende aanvraag voltooien, het certificaatbestand importeren en de services selecteren waarop het certificaat van toepassing is.

Een tussenliggend SSL-certificaat in Microsoft Exchange Server 2016 installeren

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren....
  2. Typ mmc en klik vervolgens op OK. Het venster Microsoft Management Console (Console1) wordt geopend.
  3. Klik in het venster Console1 op Bestand en selecteer vervolgens Module toevoegen/verwijderen.
  4. Selecteer in het venster Module toevoegen of verwijderen de optie Certificaten en klik op Toevoegen.
  5. Selecteer in het venster Computeraccount de optie Computeraccount en klik op Volgende.
  6. Kies in het venster Selecteer computer Lokale computer en klik op Voltooien.
  7. Klik in het venster Module toevoegen of verwijderen op OK.
  8. Klik in het venster Console1 op + om de map Certificaten (lokale computer) aan de linkerkant uit te vouwen.
  9. Klik met de rechtermuisknop op Tussenliggende certificeringsinstanties, plaats de muisaanwijzer op Alle taken en klik op Importeren.
  10. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  11. Klik op Bladeren om naar het tussencertificaatbestand te zoeken.
  12. Verander in het venster Openen de bestandsextensiefilter in PKCS #7-certificaten (*.spc; *.p7b), selecteer het bestand *_iis_intermediates.p7b en klik op Openen.
  13. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  14. Selecteer Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan en klik op Bladeren.
  15. Selecteer in het venster Certificaatarchief selecteren de optie Tussenliggende certificeringsinstanties en klik op OK.
  16. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  17. Klik op Voltooien.
  18. Klik op OK.
  19. Sluit het venster Console 1 en klik op Nee om de console-instellingen te verwijderen.

Een SSL-certificaat installeren in Microsoft Exchange Server 2016

1. Meld je aan bij het Exchange Admin Center.
  2. Selecteer Servers in het linker menu en klik op Certificaten.
  3. Selecteer je certificaat (het heeft de status “Aanvraag in behandeling”) en klik op Voltooien.
  4. Voer voor Bestand importeren vanaf het bestandspad van het certificaat in dat wij hebben verstrekt (bijvoorbeeld \\server\folder\coolexample.crt) en klik op OK. Exchange installeert je certificaat.
  5. Selecteer in het gedeelte Certificaten nogmaals je certificaat (de status is gewijzigd in “Geldig”) en klik op Bewerken (penpictogram).
  6. Klik op Services, selecteer de services waarop het certificaat van toepassing is (SMTP, UM, UM call router, IMAP, POP, en/of IIS) en klik op OK. Je certificaat kan nu gebruikt worden met Exchange 2016.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.