Exporteer de zonebestandsrecords van mijn domein

Je kunt de zonebestandsrecords van je domein exporteren om te gebruiken met een derde partij of om te archiveren. Als je bijvoorbeeld wilt dat een derde partij je DNS beheert, kun je de zonebestandsrecords van ons exporteren en deze vervolgens importeren in het externe systeem. Door je DNS -records te archiveren, krijg je een back -upkopie ervan als je een fout maakt tijdens het bewerken van je DNS.

De geëxporteerde gegevens volgen de BIND -zonebestandsindeling en RFC 1035. Je moet de geëxporteerde gegevens handmatig bewerken voordat een BIND DNS -server deze rechtstreeks kan gebruiken. Deze bewerkingen zijn afhankelijk van de vereisten van de server waarnaar je het geëxporteerde bestand uploadt.

Het lijkt erop dat je niet bent aangemeld. Als je je hierboven aanmeldt (onder Pictogram Tekst), kunnen we je een paar stappen besparen.

1. Ga naar de pagina DNS-beheer.
  2. Klik op de pagina DNS -beheer onder Geavanceerde functies op Zonebestand exporteren (Unix) of Zonebestand exporteren (Windows) :
  3. Zonebestand exporteren

4. Het systeem genereert een tekstbestand dat de zonebestandsrecords voor je domeinnaam bevat. Sla het bestand op je computer op.