MySQL-database exporteren over SSH

Een Secure Shell (SSH)-verbinding kan gebruikt worden in plaats van phpMyAdmin om een back-up-bestand van SQL te exporteren voor je database. Het is een geavanceerde methode die kan helpen bij het exporteren van grote SQL-bestanden en het kan nodig zijn bij het gebruik van Zelfbeheerde VPS of Dedicated servers omdat deze geen phpMyAdmin geïnstalleerd hebben.

Note: If your site is hosted on one of the Managed WordPress hosting plans, you must use WP-CLI instead of SSH.
Required: You'll need the following to complete these steps:
  1. Maak verbinding met mijn hostingaccount met SSH (Secure Shell).
  2. Gebruik de opdracht ls om bestanden en mappen te vermelden en gebruik cd en ../ om door verschillende hoofdmappen te bewegen totdat je je in de hoofdmap bevindt waarin je het back-up-bestand wilt opslaan.
  3. Maak verbinding met MySQL met de volgende opdracht:
     mysqldump -h hostname -P port -u username -p database > backup.sql
    Opmerking: Als je localhost gebruikt voor je host, dan moet je het gedeelte –h hostname weglaten. Als je een standaardpoort (3306) hebt, dan kun je het gedeelte –P port weglaten uit de opdracht.
    • In de bovenstaande opdracht moet je het volgende vervangen:
      • hostname met je hostnaam.
      • port met je MySQL-poortnummer. Tenzij het anders wordt aangegeven in je hostingaccount, dan is je poort 3306.
      • username met je gebruikersnaam voor deze database.
      • database met de naam van de database die je wilt exporteren.
      • backup.sql met de naam die je wilt gebruiken voor het back-up-bestand.
  4. Selecteer Enter op je toetsenbord.
  5. Wanneer de opdrachtregel Wachtwoord invoeren: verschijnt, moet je het wachtwoord invoeren voor die databasegebruiker.
    Opmerking: Het wachtwoord is niet zichtbaar vanwege veiligheidsredenen, je zult niets zien als je kopieert en plakt.
  6. Selecteer Enter op je toetsenbord.

Your database is exported to the SQL file you named in Step 4 and is ready for you to download to your local computer.