Extern verbinding maken met gedeelde hostingdatabases

Als je extern verbinding wilt maken met de database op je gedeelde hostingaccount (meer informatie), hangt het inschakelen hiervan af van het type hosting dat je hebt (meer informatie).

Type Verbindingen met externe databases inschakelen
Webhosting en Klassieke hosting Je moet directe databasetoegang inschakelen bij het configureren — je kunt het niet later inschakelen. Zie MySQL- of SQL Server-databases maken voor je hostingaccount voor meer informatie.1
cPanel Externe verbindingen worden ondersteund, maar moeten worden ingeschakeld (meer informatie).
Plesk Externe databaseverbindingen voor zowel MySQL en MS SQL zijn standaard ingeschakeld.

1 Gratis webhostingaccounts kunnen geen directe databasetoegang inschakelen. Voor het opwaarderen van je hostingaccount, verwijzen we je naar Je hostingaccount opwaarderen.

OPMERKING: Directe databaseverbindingen bieden geen support voor beveiligde (SSL) verbindingen.

Extern verbinding maken

Om extern verbinding te maken met je database, moet je gebruikmaken van software voor databasebeheer, zoals MySQL Query Browser, MySQL Workbench of Microsoft SQL Server Management Studio Express.

Toepassingsinstellingen

Toepassingen die extern verbinding maken met databases, gebruiken vergelijkbare instellingen. Je kunt specifieke informatie over databases vinden met gebruik van De details van je database weergeven met gedeelde hostingaccounts.

Veld Wat in te voeren...
Hostnaam of Server De hostnaam van je database
Poort MySQL: 3306
MS SQL: 1433
Gebruikersnaam De gebruikersnaam van de databasegebruiker
Wachtwoord Het wachtwoord van de databasegebruiker
Database De naam van de database (voor Webhosting en Klassieke hosting is dit hetzelfde als de gebruikersnaam)